Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deputatul Costin Gheorghe, trimis in judecata de DNA

Deputatul Costin Gheorghe, trimis in judecata de DNA


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a mai multor inculpati, printre care Costin Gheorghe, viceprimar al municipiului Beius (2008-2012), in prezent deputat, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in declaratii, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit unui comunicat al DNA remis marti Agerpres, procurorii au mai dispus trimiterea in judecata a lui Nicu Silviu Odobasianu, fost primar al municipiului Beius in perioada 2000-2008, pe care procurorii anticoruptie il acuza de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si uz de fals, in forma continuata.

Un alt inculpat este Ciprian Catalin Berindea, administratorul SC Top Construct Grup SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, trei infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave dintre care doua in forma complicitatii, doua infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals material in inscrisuri oficiale si spalare a banilor.

Nicolae Virgil Pancu, sef lucrari la aceeasi firma, este invinuit pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata dintre care una in forma continuata.

DNA a mai dispus trimiterea in judecata a lui Gelu Laurentiu Hasan, inspector de specialitate in cadrul primariei Beius si responsabil tehnic pentru implementarea proiectului, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, doua infractiuni de fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Maria Ioana Nicolae, sef Serviciu Buget-finante in primaria Beius si persoana autorizata pentru certificarea cheltuielilor privind proiectul respectiv, este acuzata de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, doua infractiuni de fals in declaratii, trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata dintre care una in forma continuata.

De asemenea, in sarcina lui Emil Gheorghe Oaie, sef Serviciu Amenajarea Teritoriului si Investitii in cadrul primariei Beius, procurorii au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata dintre care una in forma continuata.

Procurorii anticoruptie au mai dispus trimiterea in judecata a lui Viorel Iuhas, viceprimar al municipiului Beius in perioada 2000-2008, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1483 ori