Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deputatii arestati preventiv nu vor mai beneficia de indemnizatie

Deputatii arestati preventiv nu vor mai beneficia de indemnizatie


Comisia pentru Regulament a Camerei Deputatilor a eliminat luni indemnizatia de deputat in cazul arestarii preventive, a declarat presedintele comisiei, Iustin-Marinel Cionca-Anghir (PDL).

"Pe durata arestarii preventive, deputatii nu beneficiaza de indemnizatie, diurne, de cheltuieli de cazare, de suma forfetara si alte drepturi cu caracter patrimonial aferente mandatului. Pe perioada arestarii preventive, personalul de la biroul parlamentar este pus la dispozitia Secretariatului General al Camerei", se arata in textul adoptat de Comisie.

Intrebat cum s-a ajuns la aceasta decizie, democrat-liberalul a explicat ca a fost vorba de o autosesizare. "Am fost atenti la ce dezbate presa si ni s-a cerut si un punct de vedere in Comisia Juridica pe acest subiect", a precizat acesta.

Cionca Anghir a mai declarat ca decizia Comisiei va trebui introdusa, pe viitor, in Statutul deputatilor si al senatorilor. "Noi am fi trebuit sa modificam Statutul, dar este lege organica si nu cred ca s-ar fi putut realiza acest lucru in actualul context, dura prea mult, asa ca am zis sa facem o exceptie si sa introducem in Regulament prevederi cu privire la drepturile patrimoniale, ceea ce normal nu intra aici", a conchis deputatul democrat-liberal.

Modificarea Comisiei de Regulament trebuie aprobata si de plenul Camerei.

In prezent, deputatul Mihail Boldea este in arest, un alt parlamentar care a fost in inchisoare fiind Catalin Voicu. Pesedistul a fost insa eliberat si ar fi dat Senatul in judecata pentru a-si recupera drepturile banesti care nu i-au mai fost acordate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1210 ori