Depasesti coloana pe linia de tramvai, cu flashuri si claxoane? S-ar putea sa ramai fara permis

Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 17:20
1202 citiri
Depasesti coloana pe linia de tramvai, cu flashuri si claxoane? S-ar putea sa ramai fara permis

Soferii "agresivi" ar putea fi sanctionati cu 6 pana la 8 puncte amenda si chiar suspendarea permisului, potrivit unui nou proiect de Cod Rutier depus la Senat, printre manevrele incriminate fiind schimbatul succesiv al benzilor pentru depasirea coloanelor, claxonatul excesiv si condusul pe trotuar.

40 de alesi din toate partidele au elaborat un proiect al unui nou Cod Rutier prin care propun definirea si sanctionarea sofatului agresiv, pe care il considera sursa principala de accidente.

Propunerea legislativa prevede la articolul 136 obligatia conducatorilor de vehicule de a nu adopta un comportament agresiv in trafic.

Astfel, demararea in tromba, circulatia cu viteza la o distanta foarte redusa fata de un alt vehicul, inaintea sau in spatele acestuia, cat si in lateral, in scopul agresarii sau intimidarii conducatorului acestuia, folosirea repetata a semnalelor luminoase sau a claxonului pentru obligarea nejustificata a conducatorului vehiculului din fata de a elibera banda ...citeste mai departe despre "Depasesti coloana pe linia de tramvai, cu flashuri si claxoane? S-ar putea sa ramai fara permis" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nou Cod Rutier, #amenzi sofat agresiv , #Stiri Administratie