Departamentul american de Stat: Coruptia, in special in randul oficialilor, e o problema grava in Romania

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 07:49
1147 citiri
Departamentul american de Stat: Coruptia, in special in randul oficialilor, e o problema grava in Romania
Foto: Ziare.com

Coruptia, in special in randul oficialilor, este o problema care persista in Romania, iar confiscarea averilor obtinute ilegal este greoaie si intampina numeroase obstacole, avertizeaza Departamentul american de Stat in Raportul anual despre Drepturile Omului dat publicitatii miercuri.

"Desi legislatia prevede pedepse penale pentru coruptie in randul oficialilor, Guvernul nu a implementat eficient legea, iar autoritatile, inclusiv judecatorii, s-au implicat uneori in practici de coruptie fara a fi pedepsiti", se arata in raport, citat de News.ro.

Kovesi, despre decizia CCR: Lupta anticoruptie va fi incetinita. Deja a fost invocata exceptia in unele dosare DNA (Video)

Documentul noteaza si ca imunitatea de care se bucura actuali si fosti membri ai Guvernului care fac parte din Parlament a dus, in unele cazuri, la blocarea investigatiilor.

De asemenea, darea de mita este comuna in sectorul de stat, in special in sistemul medical, noteaza SUA.

In ceea ce priveste procesele ...citeste mai departe despre "Departamentul american de Stat: Coruptia, in special in randul oficialilor, e o problema grava in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coruptie Romania, #raport SUA coruptie Romania, #confiscare averi Romania , #Stiri Administratie