Decizia in cazul lui Dragnea pe intelesul tuturor. Ce drepturi i s-au interzis liderului PSD

Vineri, 22 Iunie 2018, ora 12:08
1565 citiri
Decizia in cazul lui Dragnea pe intelesul tuturor. Ce drepturi i s-au interzis liderului PSD
Foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Magistratii care l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare au decis sa-i interzica liderului PSD mai multe drepturi civile: dreptul de a alege, de a fi ales si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.

Decizia in cazul lui Dragnea a fost luata de un complet de trei judecatori: Stefan Pistol (presedinte), Geanina Arghir si Constantin Epure. Cazul este in faza de fond a procesului, iar decizia data joi poate fi contestata la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

Cum a fost votul

Potrivit minutei, decizia a fost luata in majoritate de doi dintre judecatori. In minuta nu se arata cum a fost votul, dar surse judiciare au explicat ca decizia a fost luata de Geanina Arghir si Constantin Epure, iar opinia separata a fost facuta de Stefan Pistol. Arghir si Epure l-au condamnat pe liderul PSD la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu. Pistol a decis achitarea lui Liviu Dragnea in baza articolului din Codul de Procedura Penala potrivit caruia "nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea".

Toti cei trei judecatori (unanimitate) l-au achitat pe Liviu Dragnea pentru instigare la fals intelectual in baza articolului din Codul de Procedura Penala, potrivit caruia "nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea".

Ce drepturi i s-au interzis lui Dragnea

Potrivit minutei, Inalta Curte a desfiintat sentinta de 2 ani cu suspendare, primita de Dragnea in dosarul Referendumul, si a transformat-o intr-o condamnare cu executare. Acesta sentinta de 2 ani cu executare a fost contopita cu cea de 3 ani si 6 luni si s-a stabilit ca Dragnea sa execute pedeapsa cea mai grea: 3 ani si 6 luni.

Instanta a mai decis ca pe durata executarii pedepsei, si alti trei ani dupa executarea pedepsei, sa-i interzica lui Liviu Dragnea trei drepturi:

- dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice;

- dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat;

- dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii. Este vorba de functia de presedinte de Consiliul Judetean.

Banii, inapoi

Instanta a mai decis ca Dragnea, impreuna cu alte 10 persoane condamnate in acest dosar, sa plateasca prejudiciul catre DGASPC Telorman, suma de 108.612 lei reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materia ...citeste mai departe despre "Decizia in cazul lui Dragnea pe intelesul tuturor. Ce drepturi i s-au interzis liderului PSD" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea ICCJ, #Liviu Dragnea Stefan Pistol, #Liviu Dragnea sentinta condamnare, #Liviu Dragnea sentinta , #Stiri Administratie