De sambata, masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de primarie. Daca va avea cu ce

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 22:06
1041 citiri
De sambata, masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de primarie. Daca va avea cu ce
Foto: Ziare.com

De sambata, intra in vigoare Hotararea 965 din 2016 privind ridicarea masinilor parcare neregulamentar. Practic, insa, ridicarea primelor masini ar putea sa intarzie.

Si asta pentru deoarece legea spune ca primariile trebuie sa aiba spatii adecvate de depozitare a masinilor, precum si vehiculele necesare de ridicare, informeaza Avocat.net, citand reprezentantii Directiei informare si relatii publice din cadrul MAI. Din aceasta cauza, este posibil ca in unele localitati sa nu se poata pune in aplicare imediat hotararea.

Potrivit vechii legi, ridicarea si transportul vehiculelor erau realizate de firme particulare angajate de primarie. Acum insa, de ridicarea masinilor se vor ocupa servicii speciale din cadrul primariilor sau administratorului unui drum.

Ridicarea masinilor se va face daca automobiliul:

-este gasit unde este interzisa oprirea voluntara;

-in zona de actiune a indicatorului de stationare interzisa si a marcajului de interzicere a stationarii;

-se afla pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m;

-se afla in dreptul cailor de acces ale proprietatilor alaturate drumurilor publice;

-se afla in pante si in rampe;

-se afla in locul unde este indicatorul de stationare alternanta (in alta zi sau perioada decat cea permisa) sau indicatorul de zona de stationare cu durata limitata (peste durata stabilita).

Citeste si Au inceput sa fie ridicate masinile parcate neregulamentar in Bucuresti

HG arata ca ridicarea unei masini este dispusa de politistul rutier, dar si de politistul local in anumite situatii.

Hotararea mai arata ca administratorul drumului public sau administratia publica locala vor raspunde pentru pagubele cauzate masinilor in procesul de ridicare, transportare si depozitare.

Ridicarea masinii nu se poate realiza daca in aceasta se afla o persoana. De asemenea, daca proprietarul apare in timpul procesului, operatiunea este suspendata. "In acest caz se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare", arata HG. ...citeste mai departe despre "De sambata, masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de primarie. Daca va avea cu ce" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ridicare masini parcate neregulamentar, #masini parcate neregulamentar , #Stiri Administratie