De ce e greva in spitale: Salariu egal, la munca egala, indiferent de studii. Altfel se ajunge la situatii absurde

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 15:43
1506 citiri
De ce e greva in spitale: Salariu egal, la munca egala, indiferent de studii. Altfel se ajunge la situatii absurde
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei care au ajuns luni la spital au avut de stat la cozi mai mari decat de obicei, in contextul unei greve generale Sanitas. In plus, multi s-au trezit ca au batut drumul degeaba, din moment ce mare parte din personalul medical picheta in curtea spitalului.

Lasand la o parte explicatiile date de Sanitas, multi dintre pacienti si nu numai raman cu intrebari legate de motivele acestei greve. Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, a explicat pe scurt pentru Ziare.com care sunt revendicarile.

"Avem infirmiere care au un salariu sub orice critica. Ele participa si ele la actul de ingrijire medicala (alaturi de medici si asistente), insa sunt discriminate, pentru ca au un salariu care nu le motiveaza.

De aceea, inca mai angajam infirmiere de 4 clase, total depasite, in conditiile in care trebuie sa aplicam programe privind prevenirea infectiilor nosocomiale. Pai va sti acea femeie... nici macar nu va sti sa pronunte o substanta dezinfectanta, ...citeste mai departe despre "De ce e greva in spitale: Salariu egal, la munca egala, indiferent de studii. Altfel se ajunge la situatii absurde" pe Ziare.com

#salarii asistente studii superioare postliceale, #revendicari Sanitas greva generala, #greva generala spitale, #greva spitale luni 31 octombrie , #Stiri Administratie