De ce continua rezistenta? Pentru ca atacul si minciuna nu s-au terminat

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 10:31
1698 citiri
De ce continua rezistenta? Pentru ca atacul si minciuna nu s-au terminat

Aud tot felul de politicieni si jurnalisti care nu pot intelege continuarea protestelor dupa emiterea ordonantei 14, de abrogare a OUG 13, decat prin incercarea oculta de rasturnare a rezultatului alegerilor libere si democratice din 11 decembrie.

Nu! Protestele continua pentru ca oamenii nu mai au, justificat, nicio incredere intr-o putere care da toate semnele ca prin abrogarea aceea nu a incercat decat sa ii pacaleasca si sa ii trimita in case, pentru a-si duce la indeplinire apoi, in unitate si liniste, planul B cu acelasi rezultat.

Cum cred ca putea PSD sa puna capat protestelor? Simplu:

1. Guvernul si Liviu Dragnea sa fi admis ca au abuzat de increderea publica primita prin vot si sa ceara scuze.

2. Ordonanta 14, de abrogare, sa fi fost simpla si clara, cu un singur articol, nu minata de tot felul de smecherii neconstitutionale care sa poata invia mai tarziu OUG 13. Si Ziare.com a explicat inca de duminica trecuta care sunt aceste bombe neconstitutionale, probabil intentionat plantate acolo.

3. Ministrul Justitiei sa fi demisionat sau sa fi fost demis imediat.

4. Ordonanta de dezincriminare, numarul 13, sa fi fost respinsa, iar OUG 14 sa fi fost aprobata in Parlament imediat, adica in saptamana care se incheie, ca o garantie ca episodul este cu adevarat incheiat.

S-a intamplat ceva din toate acestea? Nu.

Eu nu am auzit nici de la Liviu Dragnea, nici de la Sorin Grindeanu, nici de la Florin Iordache macar o schita de asumare si scuze. Dimpotriva. Dl Iordache a demisionat sustinand ca a facut totul bine, deci este o victima.

Liderii PSD au organizat propriul protest, inclusiv aducand oameni cu autobuzele, dupa cum au dezvaluit o serie de anchete jurnalistice, si acuza protestatarii ca nu inteleg de ce protesteaza si sunt manipulati.

Liviu Dragnea face apeluri la aprobarea rapida a OUG 14, de parca ar fi vreun ONG-ist. De cand are nevoie liderul maxim de apeluri mobilizatoare cand el controleaza, dupa cum ne-a tot spus, cu mana de fier majoritatea? Ce l-a impiedicat sa treaca deja la fapte in saptamana aceasta? Sau lanseaza apelul doar, doar potoleste strada in perspectiva protestului mamut care se anunta duminica? Fapte, nu vorbe, dle Dragnea! Dar nu fapte ca OUG 13.

Aud o intreaga zvonistica cum sa Sorin Grindeanu ar fi intors armele si ar reprezenta opozitia la Liviu Dragnea. Eu nu vad niciun semn concret ca este asa. Demisia cu aer de demitere a dlui Iordache? Dar cum ar fi putut continua ministrul "alta intrebare" i ...citeste mai departe despre "De ce continua rezistenta? Pentru ca atacul si minciuna nu s-au terminat" pe Ziare.com

#proteste ordonanta penala, #Tariceanu DNA CCR, #Dragnea OUG 14 , #Stiri Administratie