De ce au interzis magistratii dizolvarea Tel Drum - motivare

Duminica, 25 Martie 2018, ora 15:21
1071 citiri
De ce au interzis magistratii dizolvarea Tel Drum - motivare
Foto: Teldrum.ro

In cazul firmei Tel Drum exista in prezent riscul deschiderii unei proceduri de dizolvare sau lichidare si posibilitatea pierderii unor active, au motivat judecatorii de ce au interzis societatii sa initieze procedura de dizolvare sau lichidare.

Aceasta masura este necesara bunei derulari a justitiei penale si impiedicarii sustragerii de la tragerea la raspundere penala, arata magistratii. Tribunalul Bucuresti a mentinut vineri, 23 martie, interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a societatii Tel Drum, care este implicata in doua dosare penale.

Sentinta Tribunalului Bucuresti din 23 martie nu este inca motivata, dar Ziare.com a studiat motivarea deciziei din 26 ianuarie. Articolul este realizat in baza sentintei Tribunalului Bucuresti.

Unul dintre creditorii Tel Drum cere judecatorilor sa mute procesul insolventei de la Tribunalul Teleorman

Firma, vizata in doua dosare

Solicitarea procurorilor DNA a fost facuta in dosarul in care firma Tel Drum a fost trimisa in judecata in judecata pentru fraude europene. Societatea mai este cercetata la DNA intr-un alt dosar, pentru constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu.

Este vorba de cazul in care liderul PSD este cercetat ca ar fi in spatele societatii. Liviu Dragnea este acuzat in acest caz de grup infractional organizat, fraude europene si abuz in serviciu. Politicianul a negat vehement aceste acuzatii.

Care erau conditiile

Potrivit legii, pentru a pune interdictia dizolvarii sau lichidarii unei firme, este necesar sa fie indeplinite urmatoarele conditii:

- sa existe o suspiciune rezonabila ca persoana juridica a savarsit o infractiune prevazuta de legea penala;

- masura sa fie necesara pentru buna desfasurare a procesului penal;

- masura sa fie necesara si proportionala.

Cum a motivat Tribunalul

Tribunalul a analizat pr ...citeste mai departe despre "De ce au interzis magistratii dizolvarea Tel Drum - motivare" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea, #tel drum, #Tel Drum dizolvare, #tel drum insolventa , #Stiri Administratie