De 1 Decembrie, turistii vor urca pe munte cu un nou telescaun la Straja: Va fi un rai pentru snowboarderi

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 18:32
984 citiri

Un nou telescaun a intrat joi in probe in statiunea Straja, din Valea Jiului.

Instalatia de transport pe cablu va asigura legatura intre cabana veche si Varful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor sa poata folosi trei dintre cele mai bune partii din zona: Lupului, Canal si Mutu.

"Timp de trei zile vor fi efectuate probe non-stop cu saci de nisip plasati pe scaunele instalatiei pentru a testa rezistenta acesteia. Ne-am propus sa deschidem acest telescaun cu ocazia sarbatorii nationale de 1 Decembrie, cand la munte vor sosi, cu siguranta, foarte multi turisti.

Schiorii avansati sau medii vor putea cobori pe partiile Canal si Lupului, cei care sunt incepatori vor putea folosi partia Mutu", a declarat administratorul partiilor, Emil Parau.

Citeste si Romania la picior: Straja, statiunea celor 12 partii (Galerie foto)

Potrivit acestuia, punerea in functiune a telescaunului va permite ca schiorii sa se bucure de toti cei 25 de kilometri de partii care pot fi folositi in domeniul schiabil al statiunii Straja.

In plus, partia Canal se va putea deschide mai mult pentru snowboarderi, care au la dispozitie si portiuni speciale pentru acrobatie.

"Va fi un rai pentru snowboarderi. Vor avea un acces usor la partie si se evita aglomeratia de pe partia Constantinescu", a explicat Emil Parau.

Cabanierul a mai spus ca in statiune au fost pornite, timp de trei zile, si tunurile de zapada artificiala, dar incalzirea vremii a impus oprirea instalatiilor pana cand temperatura ambianta o sa scada, din nou, sub minus 2 grade Celsius. ...citeste mai departe despre "De 1 Decembrie, turistii vor urca pe munte cu un nou telescaun la Straja: Va fi un rai pentru snowboarderi" pe Ziare.com

#telescaun Straja, #partie Straja, #iarna turisti Straja , #Stiri Administratie