Consiliul General al Capitalei a adoptat rectificarea bugetara. Datoria Termoenergetica, diminuata cu 300 de milioane de lei

Marti, 08 Decembrie 2020, ora 20:45
585 citiri
Consiliul General al Capitalei a adoptat rectificarea bugetara. Datoria Termoenergetica, diminuata cu 300 de milioane de lei
Foto: Captura video sedinta CGMB

Consiliul General al Capitalei a adoptat in sedinta de marti, 8 decembrie, cu 44 de voturi favorabile si o abtinere, un proiect de rectificare bugetara introdus pe ordinea de zi suplimentara, care prevede majorarea fondurilor pentru diverse stimulente oferite de catre PMB, dar si diminuarea datoriei catre ELCEN a Termoenergetica, in baza mecanismului SWAP de compensare a datoriilor, transmite Agerpres.

"Este vorba de extinderea limitei pentru stimulentele pentru persoane cu dizabilitati - adulti si copii - si celelalte pe care le cunoasteti, pentru nou-nascuti, pentru femei insarcinate, pentru familii monoparentale si pentru limitarea abandonului scolar. Se acorda de catre PMB toate aceste stimulente, insa limita prevazuta in buget a fost deja atinsa si a fost nevoie ca noi sa extindem aceasta limita. De asemenea, limita a fost atinsa pentru subventia la caldura si pentru subventia pentru transportul public", a precizat edilul general, Nicusor Dan.

Pe de alta parte, consilierul municipal PSD Aurelian Badulescu a anuntat ca grupul social-democrat va ataca in instanta hotararea care vizeaza mecanismul SWAP de compensare a datoriilor, acuzand ca acesta nu respecta prioritatea arieratelor si ar putea prejudicia bugetul de stat.

"Ati inteles sa ascundeti prin acest raport de specialitate o manevra tehnica pe care dumneavoastra vreti sa o faceti, in complicitate cu cei care v-au ajutat sa ajungeti primar, respectiv cei de la Ministerul Finantelor, acel giumbusluc financiar prin care eu am inteles ca nu mai vin banii pe care ii datora Guvernul Primariei, ci din acte, dintr-o manevra - sa spunem, tehnica - ajung practic in pusculita ELCEN, in felul acesta indepartandu-ne de la legea bugetului de stat si de la ordinea de prioritati. Trebuie sa intelegeti ca bugetul Municipiului Bucuresti are o serie de arierate, pe care noi trebuie sa le achitam. (...) Stiu ca v-ati consultat indelung cu ministrul Finantelor, insa va rog sa aveti in vedere (...) consilierii PSD vor ataca in instanta aceasta chestiune", a spus Badulescu.

Nicusor Dan a replicat ca, prin acest mecanism, datoria Termoenergetica se diminueaza de la 450 la 150 de milioane de lei.

"Acolo unde spuneti ca o sa atacati, e vorba de 300 de milioane pe care, prin mecanismul SWAP de compensare, Guvernul i-a acordat Bucurestiului din datoria pe care o are catre Termoenergetica. Deci, practic, din acest moment, datoria catre Termoenergetica, care era undeva la 450 de milioane de lei, a ajuns undeva ...citeste mai departe despre "Consiliul General al Capitalei a adoptat rectificarea bugetara. Datoria Termoenergetica, diminuata cu 300 de milioane de lei" pe Ziare.com

#rectificare bugetara, #CGMB, #datorie termoenergetica, #PMB, #stimulente , #Stiri Administratie