Dancila i-a luat pe Valcov si Shhaideh la intalnirea cu managerii de spitale. Olguta Vasilescu a spus ca nu-i impresioneaza nicio greva

Luni, 23 Aprilie 2018, ora 16:24
1211 citiri

Premierul Viorica Dancila i-a chemat, luni, la Guvern pe managerii de spitale pentru a "identifica solutiile corespunzatoare" la problemele aparute dupa aplicarea Legii Salarizarii si a regulamentului de sporuri.

Dancila a mers cu o echipa formata din ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, dar si consilierii de stat Sevil Shhaideh si Darius Valcov. Intalnirea a inceput la ora 13:00, dar premierul nu a stat pana la final, lasandu-si echipa sa continue discutiile cu zecile de manageri de spitale.

Dupa plecarea lui Dancila, au inceput sa plece si unii participanti. Printre primii s-a numarat medicul Monica Pop, manager al Spitalului de Urgente Oftalmologice Bucuresti.

Aceasta a spus ca s-a decis sa fie infiintat un grup de lucru ce va analiza problemele.

"S-a discutat despre fiecare categorie de spital. Sunt niste probleme la fiecare gen. La spitalul pe care il conduc nu sunt probleme, sunt niste mici probleme care se pot rezolva. Premierul a spus sa se faca grup de lucru, a intrebat despre fiecare problema si fiecare manager a spus ceea ce crede. Legea e buna, a crescut serios salariile celor mai multor categorii din spitale", le-a spus Monica Pop jurnalistilor, la iesirea de la discutiile de la Guvern.

Olguta Vasilescu nu e impresionata de greva

In jur de 10% dintre angajati s-au trezit cu venituri mai mici, desi le-au fost promise cresteri, motiv pentru care pe 11 mai este anuntata greva generala.

Insa pana la aceasta ora niciun oficial de la Ministerul Sanatatii sau din Guvern, in general, nu a avut nicio reactie la acest anunt ingrijorator.

Intrebata daca la intalnire s-a discutat despre greva generala, Monica Pop a spus ca Olguta Vasilescu a avut o referire la acest subiect.

"Dna Olguta Vasilescu a spus ca cifra nu se poate modifica. Dna Olguta Vasilescu a spus ca nu-i impresioneaza nicio greva si ca, orice greva ar fi, asta e situatia si ca niciodata nu o sa poata fi multumita toata lumea", a mai povestit Monica Pop, adaugand ca si Darius Valcov s-a aratat "enervat" de situatie.

Nicio solutie concreta, ci doar un grup de lucru

Putin mai tarziu a iesit de la intalnirea de la Guvern si Catalin Grasa, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Acesta a spus ca nu s-a ajuns la nicio concluzie concreta, ci doar s-a stabilit infiintarea unui grup de lucru care sa analizeze acum problemele.

"Nu a fost o solutie concreta, se lucreaza. Pana maine fiecare manager trebuie sa ...citeste mai departe despre "Dancila i-a luat pe Valcov si Shhaideh la intalnirea cu managerii de spitale. Olguta Vasilescu a spus ca nu-i impresioneaza nicio greva" pe Ziare.com

#Dancila salarii sanatate probleme, #Olguta impresionata greva generala sanatate , #Stiri Administratie