Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daca ocupi locul altuia de parcare, risti o amenda de pana la 1.000 de lei - proiect pentru Bucuresti

Daca ocupi locul altuia de parcare, risti o amenda de pana la 1.000 de lei - proiect pentru Bucuresti

Consilierii ALDE din Bucuresti vor ca ocuparea fara drept a unui loc de parcare public legal atribuit sa fie sanctionata cu amenzi cuprinse intre 500 - 1.000 de lei.

Asta prevede un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi din 8 iunie a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Acest proiect completeaza Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului Bucuresti, vizand prevederile referitoare la parcajele publice.

Potrivit expunerii de motive, semnata de consilierii generali ALDE, in prezent dispozitiile legale aplicabile pentru sanctionarea faptelor care constituie contraventii sunt cele prevazute la art. 21 lit a-d din anexa 3 a Strategiei de parcare.

In aceste cazuri, acum amenzile sunt de 1.500 - 2.500 de lei, fiind sanctionate:

blocarea accesului in parcaj;efectuarea de lucrari de reparatii si intretinere a autovehiculului in perimetrul parcajului;amplasarea de dispozitive de mentinere libera a locurilor de parcare;amplasarea oricarui tip de indicatoare, marcaje sau inscrisuri care sa indice sau sa sugereze rezervarea locurilor de parcare, fara avizul Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucuresti.

"Tinand cont de faptul ca instanta de judecata anuleaza marea majoritate a amenzilor, exista o disproportie vadita intre cuantumul acestora si faptele savarsite", apreciaza semnatarii.

De asemenea, in raportul de specialitate se arata ca in prezent s-au inmultit cazurile in care locurile de parcare publice legal atribuite sunt ocupate abuziv, impiedicandu-i pe cei in drept sa le foloseasca.

"Avand in vedere ca dispozitiile legale locale referitoare la organizarea, utilizarea si exploatarea parcarilor publice nu stabilesc explicit ca fiind contraventie si ar putea fi sanctionata aceasta fapta, este necesara completarea acestora in acest sens", se arata in documentul mentionat.

Citeste si:

Cei care cer taxa de parcare fara sa aiba dreptul ar putea sa ajunga la inchisoare - proiectFirea promite mii de parcari, cartiere pentru tineri si un spital metropolitan. Nicio vorba despre caloriferele reci din BucurestiCum rezolva Clujul problema parcarilor: Vor fi amplasati senzori in carosabil pentru gasirea locurilor libere ...citeste mai departe despre "Daca ocupi locul altuia de parcare, risti o amenda de pana la 1.000 de lei - proiect pentru Bucuresti" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 659 ori