Cutremur in sanatate: Sute de medicamente vor disparea de pe piata. Ce trebuie facut urgent

Luni, 20 Iunie 2016, ora 19:06
1221 citiri
Cutremur in sanatate: Sute de medicamente vor disparea de pe piata. Ce trebuie facut urgent
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Peste 120 de medicamente vor disparea de pe piata peste 10 zile si alte cateva sute pana la sfarsitul anului, conform estimarilor, din cauza metodologiei proaste de stabilire a preturilor. Solutii ar fi, dar nu avem ministru care sa le aplice.

Romania se confrunta cu aceasta problema de mai multi ani, timp in care pe la Ministerul Sanatatii s-au perindat politicieni de toate culorile sau chiar tehnocrati.

Pe scurt, de la 1 iulie intra in vigoare art. 8.1. introdus prin Ordinul nr. 703/2015, prin care preturile medicamentelor inovative trebuie sa scada la nivelul genericelor.

Pana acum, preturile medicamentelor inovative (originale) erau mai mari, avand in vedere ca si costurile pentru producerea lor sunt mult mai mari. Un medicament generic (care contine substanta activa si are acelasi efect - n.red.) nu poate costa in acest moment decat cel mult 65% din valoarea produsului original.

Daca aliniem preturile la nivelul de jos, medicamentele originale vor disparea de pe piata, ...citeste mai departe despre "Cutremur in sanatate: Sute de medicamente vor disparea de pe piata. Ce trebuie facut urgent" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#disparitie medicamente piata, #Marius Geanta medicamente cancer, #preturi medicamente , #Stiri Administratie