Cutremur de 5 grade in Vrancea. S-a simtit si in Bucuresti

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 17:12
3286 citiri
Cutremur de 5 grade in Vrancea. S-a simtit si in Bucuresti
Foto: INFP

Un cutremur de 5 grade pe scara Richter a avut loc, miercuri, la ora 17:08, si s-a simtit inclusiv in Capitala. Magnitudinea initiala anuntata de Institutul National pentru Fizica Pamantului a fost de 5,1 grade, insa ulterior a fost revizuita la 5 grade.

Seismul a avut loc la o adancime de 156 de kilometri si s-a produs in zona seismica Vrancea, in judetul Buzau. El a fost urmat la doar cateva minute de o replica de 3 grade pe scara Richter.

Miercuri la pranz s-a mai produs un seism cu magnitudinea de 4,4 grade, tot in zona Vrancea, la adancimea de 129 de kilometri. Acesta nu s-a simtit insa la Bucuresti.

"E un cutremur adanc. Nu e nicio problema, stati linistiti. Sunt convins ca e in sfera celor care au fost si de dimineata, foarte adanci. Nu are nicio relevanta. In momentul de fata sunt cutremure extrem de puternice in India, Afganistan. Noi suntem sub influenta acelui sistem", a explicat Gheorghe Marmureanu, director onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, pentru B1 TV.

Pana acum, anul acesta cel mai puternic cutremur fusese intregistrat la sfarsitul lunii ianuarie, tot in judetul Vrancea, si a avut 3,5 grade.

Citeste mai departe despre "Cutremur de 5 grade in Vrancea. S-a simtit si in Bucuresti - UPDATE" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cutremur miercuri, #seism miercuri seara , #Stiri Administratie