Curtea de Conturi, sesizata in legatura cu banii pe care Firea ii da firmelor Primariei

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 14:30
993 citiri
Curtea de Conturi, sesizata in legatura cu banii pe care Firea ii da firmelor Primariei
Foto: Arhiva Ziare.com

USR Bucuresti va sesiza Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile facute in ultimele luni de catre companiile municipale.

De asemenea, va avertiza autoritatile din domeniul ahizitiilor publice pentru ca acestea sa fie mai atente la procedurile derulate in zilele urmatoare de catre companiile infiintate de Primaria Capitalei.

Presedintele USR, Roxana Wring, considera anul 2017 "probabil unul dintre cei mai slabi din ultimii 10" pentru investitiile mari din Capitala.

Primaria Capitalei vrea sa majoreze capitalul social cu aproximativ 60 de milioane de euro (peste 272 de milioane de lei) de la bugetul local la 18 dintre companiile municipale, bani care ar trebui cheltuiti in noua zile lucratoare, cate mai sunt pana la finalul anului.

Majorarea vine, insa, la trei luni de la precedenta majorare, astfel ca suma primita de societati ajunge la 175 De milioane de euro - a sasea parte din bugetul Capitalei, precizeaza municipalitatea.

"Aceste companii reprezinta un experiment costisitor la care sunt supusi bucurestenii, impotriva vointei lor. Este un experiment administrativ care nu are niciun corespondent in Europa si care, mai devreme sau mai tarziu, se va prabusi, cu consecinte dramatice pentru bugetul Capitalei.

Bucurestenii trebuie sa stie ca din banii transferati anul acesta la Companiile municipale s-ar fi putut cumpara nu 400 de autobuze, ci 600.

Din pacate, in loc sa rezolve problema traficului, Gabriela Firea a decis infiintarea unor companii care toaca banii pe autoturisme, pe chirii si pe salarii inutile", a declarat, luni, presedintele USR Bucuresti, Roxana Wring.

Ea a explicat ca sumele alocate de Primaria Capitalei companiilor sunt egale cu banii cheltuiti de spitalele din administrarea municipalitatii in primele 11 luni ale anului, iar banii alocati nu merg, de fapt, spre investitii si dezvoltare, si spre masinile directorilor, chirii, cheltuiei de intretinere sau pentru "achizitii aberante".

Consilierul USR a aratat ca:

12 milioane de lei sunt alocati pentru achizitionarea a 121 de masini, dintre care cele mai multe pentru sefii si directorii din cele 22 de companii;10 milioane de lei pentru chirii si cheltuieli de functionare;8,7 milioane de lei pentru panouri LED;8 milioane pentru un teren si un imobil destinate Companiei de Protectie Civila si Voluntariat;aproape 1 milion de lei pentru un studiu de prefezabilitate.

"Anul 2017 a fost probabil unul din cei mai slabi ani din ultimii 10 din punctul de vedere al marilo ...citeste mai departe despre "Curtea de Conturi, sesizata in legatura cu banii pe care Firea ii da firmelor Primariei" pe Ziare.com

#USR sesizare Curte Conturi, #cheltuieli companii PMB, #bani Firea companii PMB , #Stiri Administratie