Curtea de Apel Bucuresti il da scapat pe Ontanu in dosarul in care ar fi luat spaga un teren de 4 milioane de euro

Joi, 27 Iulie 2017, ora 13:30
1091 citiri

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu ar putea scapa de acuzatia ca a luat mita un teren de 4,2 milioane de euro

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, incetarea procesului lui Ontanu, acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri. Magistratii spun ca faptele s-au prescris. Decizia instantei nu este insa definitiva.

Amintim ca Ontanu era acuzat ca a luat mita respectivul teren pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri patrati unui beneficiar al drepturilor litigioase, denuntator in cauza.

Nepoata lui Gabriel Oprea scapa de proces, dar e pusa sa plateasca 400.000 de euro

In acelasi dosar, magistratii au mai dispus achitarea lui Toma Sutru, fost secretar general al Primariei Sector 2, acuzat de luare de mita si spalare de bani, si condamnarea lui Aurel Radu la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru spalare de bani, si la efectuarea a 60 de zile de munca in folosul comunitatii.

In cazul avocatei Loredana Radu, acuzat ca a intermediat primirea terenului de catre Ontanu, cumparandu-l alaturi de o alta persoana la un pret mult redus, judecatorii au decis incetarea procesului pentru infractiunea de luare de mita si condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru spalare de bani.

Totodata, instanta a dispus confiscarea a 1,4 milioane de euro de la Aurel Radu si a 400.000 de euro de la Loredana Radu. Avocata Loredana Radu este nepoata fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, i-a aparat pe Victor Ponta, Mircea Cosma si Nicolae Dumitru si a lucrat pentru una dintre firmele lui Dorin Cocos.

Citeste mai multe date despre acest dosar:

Cine este Loredana Radu, urmarita in dosarul lui Ontanu: Nepoata lui Oprea si avocata lui Ponta

UNPR isi apara presedintele retinut: Pana cand o instanta de judecata va decide altfel, Neculai Ontanu este nevinovat ...citeste mai departe despre "Curtea de Apel Bucuresti il da scapat pe Ontanu in dosarul in care ar fi luat spaga un teren de 4 milioane de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ontanu fapte prescrise, #Ontanu mita teren , #Stiri Administratie