Curat constitutional, dle Morar!

Joi, 03 Martie 2016, ora 07:56
953 citiri
Curat constitutional, dle Morar!

Pe 24 martie 2009, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost adus cu mandat la DNA unde a stat aproape noua ore inainte de a fi audiat in dosarul penal care fusese deschis pe numele sau. Mai precis, intre orele 15:00 si 23:30, cand a primit mandatul de retinere, care a doua zi nu a fost confirmat de instanta.

Puiu Popoviciu s-a dus la CEDO, a reclamat timpul petrecut in sediul DNA drept retinere ilegala si, ce sa vezi!, a castigat.

"Chiar daca tinem cont de faptul ca reclamantul nu a fost incatusat, plasat intr-o celula incuiata sau retinut fizic in vreun alt fel, cat timp a stat in sediul DNA pentru interogare, ar fi nerealist sa presupunem ca el era liber sa plece, mai ales tinand cont ca fusese adus in fata procurorilor pentru a fi interogat, iar interogatoriul sau nu a inceput pana la ora 22.00. (...) Curtea considera de aceea ca reclamantul s-a aflat sub controlul autoritatilor pe intreaga perioada si conchide ca a fost privat de libertate, in sensul Articolului 5.1 din ...citeste mai departe despre "Curat constitutional, dle Morar!" pe Ziare.com

#DNA CEDO Popoviciu, #CCR Morar interceptari SRI , #Stiri Administratie