Cumnatul lui Sebastian Ghita si directorul Teamnet au fost retinuti de DNA

Luni, 27 Februarie 2017, ora 20:11
721 citiri
Cumnatul lui Sebastian Ghita si directorul Teamnet au fost retinuti de DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Cristian Anastasescu, cumnat al lui Sebastian Ghita si patron al Asesoft International, si Bogdan Padiu, directorul Grupului Teamnet, au fost retinuti, luni seara, de catre procurorii DNA, in noul dosar de coruptie care il vizeaza pe fostul deputat.

Cei doi au fost retinuti dupa aproape opt ore de audieri la sediul DNA Ploiesti, unde au dat explicatii in noul dosar in care se suspecteaza ca trei firme conduse sau controlate de rude sau prieteni ai lui Ghita i-ar fi dat acestuia 50 de milioane de lei, pe care fostul deputat sa ii dea mai departe ca mita.

Banii erau destinati unor ministri sau functionari publici care sa contribuie la castigarea unor noi contracte de catre cele trei societati.

Cumnatul lui Sebastian Ghita, Cristian Anastasescu, a fost adus la sediul DNA Ploiesti in jurul orei 11:50, cu o masina a MAI, fiind insotit de ofiteri judiciaristi.

Dupa cateva zeci de minute, la DNA a fost adus cu mandat si Bogdan Padiu, directorul Grupului Teamnet, detinut pana in 2012 de fostul deputat Sebastian Ghita.

Cei doi au fost audiati aproape opt ore de catre procurorii DNA, apoi au fost scosi din sediul DNA Ploiesti incatusati si preluati de doua masini, urmand sa isi petreaca noaptea in arest.

La iesirea din sediul DNA Ploiesti, nici Anastasescu, nici Padiu si nici avocatii lor nu au facut declaratii.

Surse judiciare au declarat ca in dosarul in care cumnatul lui Sebastian Ghita si Bogdan Padiu au fost audiati la DNA Ploiesti apar numele a trei firme controlate de catre fostul deputat, care i-ar fi dat acestuia 50 de milioane de lei, bani destinati unor ministri sau functionari publici cu putere de decizie in acordarea unor contracte din fonduri publice.

Initial, suma vehiculata in acest dosar a fost de 50 de milioane de euro, insa este vorba, de fapt, despre 50 de milioane de lei.

Cumnatul lui Ghita si directorul Teamnet au calitatea de suspecti in acest dosar care vizeaza infractiuni de trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Teamnet International, firma detinuta de Sebastian Ghita pana in 2012, se numara printre companiile cu cele mai mari sume incasate pentru contractele incheiate cu institutiile publice pentru produse software, in perioada 1 ianuarie 2011 - 31 iulie 2016, potrivit unui raport publicat la inceputul lunii decembrie de Corpul de control al premierului Dacian Ciolos.

Printre institutiile publice care au contracte cu Teamnet se numara Ministerului Apararii (contr ...citeste mai departe despre "Cumnatul lui Sebastian Ghita si directorul Teamnet au fost retinuti de DNA" pe Ziare.com

#parteneri Ghita retinuti , #Stiri Administratie