Cumnatul lui Ghita si directorul Teamnet au fost pusi sub control judiciar

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 00:56
839 citiri

Directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, si administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, au fost pusi sub control judiciar in noul dosar care il vizeaza pe Sebastian Ghita.

In cazul lui Ghita, Tribunalul Prahova a disjuns cauza, dispunand ca termen pentru a se pronunta asupra propunerii de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa data de 6 martie, potrivit News.ro.

Magistratii Tribunalului Prahova au deliberat, marti, timp de cateva ore asupra propunerii procurorilor anticoruptie de emitere de mandate de arestare preventiva in cel mai nou dosar care il vizeaza pe Sebastian Ghita.

Decizia instantei nu este definitiva.

Inainte de pronuntarea instantei, ordonatele de retinere emise pe numele lui Bogdan Padiu si Cristian Anastasescu au expirat. Initial, cei doi au asteptat pronuntarea in sediul Tribunalului Prahova, insa ulterior au plecat.

Padiu si Anastasescu au fost scosi din arestul Politiei marti dupa-amiaza si cu putin timp inainte de ora 15:00 au fost adusi la Tribunalul Prahova.

Cristian Anastasescu, administratorul Asesoft International si cumnatul lui Sebastian Ghita, si Bogdan Padiu, directorul Grupului Teamnet, au fost retinuti pentru 24 de ore, luni seara, dupa aproape opt ore de audieri la sediul DNA Ploiesti, in noul dosar care il vizeaza pe fostul deputat Sebastian Ghita, in care se suspecteaza ca trei firme conduse sau controlate de rude sau prieteni ai acestuia i-ar fi dat 50 de milioane de lei bani destinati unor ministri sau functionari publici care sa contribuie la castigarea unor noi contracte de catre cele trei societati.

De asemenea, procurorii DNA Ploiesti au propus, luni, Tribunalului Prahova emiterea unui nou mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, disparut din decembrie si dat in urmarire internationala.

In acest nou dosar Ghita este cercetat pentru patru infractiuni de trafic de influenta, trei infractiuni de spalare a banilor si de constituire de grup infractional organizat. De asemenea, Padiu si Anastasescu sunt acuzati de infractiuni de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, ambele in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat.

Vezi ce acuatii aduc procurorii DNA

Ghita e disaprut de peste doua luni

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in doua dosare penale, cel in care mai sunt acuzati fosti sefi din Politie si Parchet din Prahova si un altul in care este judecat alaturi de fostul primar al Ploi ...citeste mai departe despre "Cumnatul lui Ghita si directorul Teamnet au fost pusi sub control judiciar" pe Ziare.com

#Sebastian Ghita dosar DNA cumnat retinut, #Sebastian Ghita disparut Interpol DNA , #Stiri Administratie