Cum vor fi sanctionati politistul si soferul implicati in cazul nevazatorului dat jos din autobuz

Luni, 01 Mai 2017, ora 08:29
1958 citiri
Cum vor fi sanctionati politistul si soferul implicati in cazul nevazatorului dat jos din autobuz
Foto: Captura Antena3

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, duminica seara, ca s-a dispus cercetarea disciplinara a politistului care nu l-a amendat pe soferul care a dat jos din autobuz un nevazator insotit de un caine ghid. Va fi sesizat, totodata, si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Carmen Dan a precizat ca audierile in acest caz au avut deja loc in cursul zilei de duminica. Petru Iordache, nevazatorul din Pascani, a dat o declaratie la politie privind modul in care a avut loc incidentul si modul cum a actionat politistul chemat la fata locului.

"Deja sunt configurate concluziile acestor verificari, in sensul ca soferul de autobuz care a avut un comportament atat de inacceptabil a fost sanctionat, politistul urmeaza sa fie supus unei cercetari disciplinare atat din punct de vedere al comportamentului, dar si al modului in care s-a prezentat in situatia respectiva. Nu pot fi tolerate genul acesta de abordari", a spus ministrul de Interne la Antena3.

Pe langa amenda aplicata cu intarziere de catre politie, soferul risca si o sanctiune din partea CNCD. "S-a decis sa se faca o sesizare si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru ca sunt competenti sa dispuna masuri in ceea ce priveste aceasta discriminare", a afirmat Carmen Dan.

Ea a luat si decizia ca toate unitatile de politie sa informeze politistii asupra legislatiei privind drepturile persoanelor cu handicap.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a dispus verificari ale circumstantelor in care o persoana nevazatoare din Pascani a fost data jos din autobuz de catre sofer pentru ca era insotit de un caine ghid, iar politistul chemat la fata locului nu a aplicat niciun fel de sanctiune. Decizia ministrului a fost luata in urma unei relatari pe Facebook a incidentului, distribuita ulterior de Liviu Dragnea, care i-a cerut lui Carmen Dan sa ia masurile necesare.

Ea a anuntat ca a luat legatura cu jurnalista care relatat incidentul cu ajutorul caruia l-a contactat pe nevazatorul care a fost victima in acest caz. ...citeste mai departe despre "Cum vor fi sanctionati politistul si soferul implicati in cazul nevazatorului dat jos din autobuz" pe Ziare.com

#nevazator autobuz, #sanctiuni nevazator autobuz , #Stiri Administratie