Cum va taia PSD si salariile, si pensiile. 4 milioane de oameni vor plati din greu

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 06:38
2999 citiri
Cum va taia PSD si salariile, si pensiile. 4 milioane de oameni vor plati din greu
Foto: captura video YouTube

Salariatul va deveni un fel de sclav, vor fi angajati care nu isi vor primi concediile medicale, ajutorul de somaj, vor fi obligati la birocratie. PSD devine constient ca promisiunile lui sunt nerealizabile si atunci incearca sa realizeze mecanisme prin care sa anuleze in fapt cheltuielile pentru promisiunile facute, atrage atentia liderul confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Bogdam Hossu a acuzat guvernul de santaj si a explicat ce efecte va avea combinatia intre Legea salarizarii si trecerea contributiilor sociale in totalitate la angajat: "Liviu Dragnea nu intelege consecintele si responsabilitatea. 4 milioane de salariati care vor plati din greu. (...) Au un stil care aduce aminte de multe ori de gandirea comunista. Adica vrei sa spui ca ai dat, dar in acelasi timp faci toate blocajele si birocratia necesara pentru ca nimeni sa nu beneficieze de ceea ai promis ca vei da".

Bogdan Hossu anticipeaza o lovitura si in zona pensiilor: "iar o minciuna - iti majorez valoarea punctului de pensie, dar iti schimb modalitatea de calcul si practic vei avea tot atat sau chiar mai putin".

Premierul Tudose va acuza ca un joc de interese personale este explicatia pentru faptul ca respingeti vehement mutarea contributiilor sociale de la angajator la angajat. Ce interese aveti, dle Hossu?

Nu fac niciun joc. Se pare ca unii dintre membrii guvernului nu au prea lucrat in economie si nu inteleg consecintele unor mecanisme. Au recunoscut toti membrii guvernului ca, de fapt, tot acest transfer de taxe este ca sa poata rezolva problema legii de salarizare a bugetarilor.

Ce problema?

Pe textul astazi in vigoare nu au bani pentru aplicarea in parametri a legii. Dar nu poti distruge o politica sociala construita in zeci de ani inclusiv prin lupta partidelor socialiste europene. Aceasta constructie de responsabilitate a angajatului si a angajatorului e unul dintre fundamentele modelului social european.

Nu poti distruge asa ceva ca sa rezolvi conjunctural o problema de lansare a unei note prea entuziaste, ca sa nu zic populiste, legate de Legea salarizarii bugetarilor. Este cu mult mai simplu sa se discute cu structurile sindicale ca aceasta minciuna, inclusiv pentru sectorul bugetar, sa fie absorbita intr-o reformulare a legii.

Dl. Tudose va propune un schimb: sa renuntati la Legea salarizarii in schimbul renuntarii la mutarea contributiilor.

Asta e santaj.

Citeste mai departe despre "Cum va taia PSD si salariile, si pensiile. 4 milioane de oameni vor plati din greu Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bogdan Hossu contributii angajat , #Stiri Administratie