Cum va arata Bucurestiul in 2035

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 21:30
2397 citiri
Cum va arata Bucurestiul in 2035

Conceptul strategic Bucuresti 2035, prezentat joi de catre specialistii de la Institutul de Arhitectura, prevede parcaje supraetajate, construirea de noi parcuri (Ferentari, Vacaresti si Lacul Morii), extinderea metroului in zonele aglomerate ale Capitalei, centrul Capitalei va deveni exclusiv pietonal, iar cladirile monument istoric vor fi puse in valoare.

Vor fi construite trenuri de mare viteza si autostrazi, ce vor facilita legatura intre Capitala si orasele resedinta de judet ale tarii, iar pe raurile din vecinatate se vor amenaja mici porturi.

"Bucurestiul ofera aproape 30% din PIB-ul Romaniei. Este evident ca daca nu vom profita de lucrul acesta, vom pierde din competitivitate si vom fi eliminati de pe piata europeana, la un moment dat, pentru ca nu putem sa ne folosim de aceasta oportunitate, care este statutul de pol regional al Bucurestiului", a declarat arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

Un aeroport in zona de sud a Capitalei ar putea ajuta la dezvoltarea acestei regiuni

In opinia sa, un aeroport in zona de sud a Capitalei ar putea crea aceasta deplasare spre sud a dezvoltarii, "pentru ca, operatiunea centrul civic din perioada comunista a lasat partea de sud a Capitalei intr-o subdezvoltare, o lipsa de conectivitate, iar aceste proiecte incearca sa refaca aceste lucruri, fara a crea mari proiecte de axe sau de demolari, ci mici interventii care sa refaca unitatea zonei centrale la Bucuresti si a favoriza, intr-un fel, deplasarea dezvoltarii spre sud", a explicat Patrascu.

Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, in 25 de ani, Bucurestiul se va dezvolta echilibrat.

"Ma refer la partea de sud, pentru ca pana acum, dezvoltarea Bucurestiului s-a facut catre Nord. Sudul trebuie dezvoltat din punct de vedere economic, social, cultural, dar si al constructiei de locuinte. In Sud, vom face de la complexe de locuinte, parcuri, complexe comerciale, cu pastrarea salbei de lacuri, aflata la cativa km. departare", a spus Oprescu.

Cat priveste traficul rutier, primarul general al spus ca va fi terminata autostrada de nord (autostrada suspendata), care va fi construita in parteneriat public privat. De asemenea, construirea unor parcari la intrarea in Capitala, refacerea caselor monument si pastrarea lor, precum si refacerea spatiului verde.

"Ma refer la acoperisurile verzi, amenajarea Dambovitei, a cursului de apa, urmand ca zona verde sa acopere aproximativ 13 km", a mentionat edilul sef.

Studiul "Conceptul Strategic Bucuresti 2035" trateaza problemele si perspectivele dezvoltarii Capitalei in contextul teritoriului sau de sustinere si influenta pentru urmatorii 25 de ani. Conceptul strategic Bucuresti 2035 face parte din Planul Urbanistic General, ce urmeaza a fi elaborat si aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in cursul anului viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plan urbanistic Bucuresti, #Bucuresti 2035, #aeroport nou Bucuresti , #Stiri Administratie