Primaria Capitalei se pregateste pentru codul portocaliu de furtuna

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 07:53
1500 citiri
Primaria Capitalei se pregateste pentru codul portocaliu de furtuna
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei anunta ca au fost luate masuri de prevenire a evenimentelor neplacute in urma codului portocaliu de ploi si vijelii emis de meteorologi.

Astfel, operatorii de salubrizare vor fi pregatiti sa intervina pentru indepartarea deseurilor din rigole si guri de scurgere, reprezentantii RATB - sa intervina in cazul in care vor fi refugii sau statii inundate, iar dispeceratele RADET si echipele de interventie vor functiona in regim permanent.

Potrivit municipalitatii, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat operatorilor de salubrizare sa fie pregatiti pentru a interveni in degajarea rigolelor si a gurilor de scurgere, indepartand deseurile.

Reprezentantii ApaNova vor avea echipe operative in teren, pentru cazurile in care este necesara eliminarea acumularilor de apa, iar daca este necesar, numarul de echipaje va fi suplimentat.

"Dispeceratul ApaNova este in contact permanent cu dispeceratul Administratiei Nationale Apele Romane pentru a monitoriza nivelul apei in colectorul casetat, iar in cazul in care volumul de precipitatii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legatura al Casetei cu raul Dambovita, pentru a permite tranzitarea unui debit cat mai mare de apa", a precizat Primaria Capitalei.

De asemenea, RATB va fi pregatita sa intervina in cazul in care vor fi refugii sau statii inundate, ori copaci cazuti pe liniile de contact, iar Administratia Strazilor va fi in teren pentru a repune in functiune eventualele semafoare defecte, dar si pentru a verifica starea semafoarelor, din punctul de vedere al sigurantei.

Citeste si Pregatiri pentru furtuna: ISU Bucuresti Ilfov sfatuieste oamenii sa isi instaleze aplicatia pentru avertizari

Reprezentantii primariei mai spun ca si echipele Luxten si Enel vor fi pregatite sa intervina in cazul producerii unor defectiuni la sistemul de iluminat public sii la sistemul de alimentare cu energie electrica al Capitalei, in timp ce RATB are in sarcina reteaua aeriana a transportului electric - tramvaie si troleibuze, iar ALPAB si ADP-urile de sector vor interveni astfel incat copacii afectati de vant din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administreaza sa nu reprezinte un pericol.

"Reprezentantii Politiei Locale vor lua legatura cu toti detinatorii de structuri publicitare pentru ca acestia sa securizeze corespunzator panourile, astfel incat acestea sa nu reprezinte un pericol pentru trecatori. Politistii locali vor solicita, de asemenea, tuturor d ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei se pregateste pentru codul portocaliu de furtuna" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primaria Capitalei pregatiri furtuna, #cod portocaliu furtuna Bucuresti , #Stiri Administratie