Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum se inregistreaza in ReviSal un contract pe perioada determinata, dar cu durata incerta

Cum se inregistreaza in ReviSal un contract pe perioada determinata, dar cu durata incerta


In ReviSal (Registrul General de Evidenta a Salariatilor) se poate inregistra un contract individual de munca (CIM) pe durata determinata despre care nu se stie cand expira. Totusi, aceasta inregistrare pune, uneori, probleme in practica.

Data la care expira un CIM pe durata determinata este neclara, atunci cand el este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui CIM este suspendat; pentru a angaja personal care sa desfasoare lucrari, proiecte sau programe; a angaja o persoana care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta; sau in alte cazuri prevazute expres de legi speciale.

Chiar daca durata unui asemenea contract este incerta, ea trebuie specificata in continutul sau, deoarece angajatorul are obligatia sa informeze persoana selectata in vederea angajarii sau, dupa caz, salariatul cu ocazia semnarii actului aditional.

Citeste mai multe despre Cum se inregistreaza in ReviSal un contract pe perioada determinata, dar cu durata incerta pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3164 ori