Cum biciuieste statul boul care munceste: nemunca si frauda cu ajutoare sociale stau in carca mediului privat

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 10:22
2085 citiri
Cum biciuieste statul boul care munceste: nemunca si frauda cu ajutoare sociale stau in carca mediului privat

La alegerile parlamentare as vota cu acel partid care imi va spune ce a facut sau ce va face pentru a opri risipa de 5 milioane de euro anual si a recupera banii care se duc pe ajutoare sociale de stat acordate eronat unor persoane care nu au de ce sa le primeasca.

In Romania exista o corectitudine politica a exprimarii fata de cei care nu vor sa munceasca. Este un fel de teama in dezbaterea publica de a spune ca sunt oameni care prefera ajutorul statului, in locul unui efort si a unui salariu mic.

Ne este frica sa asumam ca societate ca exista indivizi carora pur si simplu le este lene sa munceasca si pentru ajutorarea carora - sau de fapt, pentru subventionarea lenei carora - platesc altii care evident muncesc.

Mi-am adus aminte o emisiune televizata in care de discuta cazul comunei Barbatesti din judetul Valcea, unde primaria a anuntat ca se va deschide o fabrica de confectii care ar fi creat 300 de locuri de munca. Cu toate ca zona era defavorizata si oamenii nu aveau unde ...citeste mai departe despre "Cum biciuieste statul boul care munceste: nemunca si frauda cu ajutoare sociale stau in carca mediului privat" pe Ziare.com

#ajutoare sociale Romania, #asistati social Romania, #Octavian Badescu opinie , #Stiri Administratie