Cum arata cele doua statii de metrou deschise azi in Bucuresti: Trenurile sunt vechi de 30 de ani, dar "au fost igienizate"

Vineri, 31 Martie 2017, ora 17:55
856 citiri
Cum arata cele doua statii de metrou deschise azi in Bucuresti: Trenurile sunt vechi de 30 de ani, dar "au fost igienizate"
Foto: Ziare.com

Incepand de azi avem doua noi statii de metrou pe Magistrala 4 din Bucuresti.

Pasagerii vor circula insa cu trenuri vechi de 30 de ani, iar parcarea de la Straulesti urmeaza sa fie gata abia la anul.

"Astazi am deschis oficial statiile de metrou Laminorului si Straulesti, ultimele doua statii care practic lipseau din finalizarea Magistralei 4", a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, prezent la eveniment.

El a precizat ca seful Metrorex s-a incadrat in termenul pe care i l-a dat la inceputul mandatului.

"E un proiect mult asteptat. In momentul in care s-a dorit deschiderea in cursul anului trecut, nici macar nu erau incheiate contractele pentru detectoarele de incendiu, pentru toate caile de comunicatii", a sustinut Cuc, aruncand sageti catre guvernul tehnocrat.

Legatura dintre statii se realizeaza printr-un tunel pe fiecare fir de circulatie. Circulatia pe acest tronson se va desfasura cu trenuri IVA, vechi de peste 30 de ani, la un interval de opt minute, in sistem pendula.

Oficialii spun insa ca se circula in conditii de siguranta, iar trenurile au fost "updatate si modernizate".

Citeste mai departe despre "Cum arata cele doua statii de metrou deschise azi in Bucuresti: Trenurile sunt vechi de 30 de ani, dar au fost igienizate (Galerie foto) " pe Ziare.com.

#statii noi metrou magistrala 4, #statii noi metrou Bucuresti poze, #Laminorului metrou poze, #Straulesti metrou poze, #inaugurare metrou Laminorului Straulesti , #Stiri Administratie