Cum a "reciclat" Vintu banii din delapidarea FNI

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 17:30
1038 citiri
Cum a "reciclat" Vintu banii din delapidarea FNI
Foto: Facebook/Sorin Ovidiu Vintu

Sorin Ovidiu Vintu a folosit inginerii financiare aparent legale prin care a "reciclat" sumele din delapidarea FNI, reusind sa ascunda banii prin creditari ale societatilor sale, prin achizitionarea unor imobile si vanzari repetate, potrivit motivarii deciziei de condamnare a omului de afaceri.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, in 9 februarie, pe Sorin Ovidiu Vintu la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul devalizarii Fondului National de Investitii (FNI).

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu a arata, in motivarea deciziei, ca, dupa ce a intrat in posesia sumelor de bani scoase nelegal din patrimoniul FNI, prin intermediul lui Nicolae Popa sau al societatilor in care era administrator sau asociat majoritar, omul de afaceri a folosit "mai multe mecanisme prin care a reciclat aceste sume, cu scopul de a le ascunde adevarate provenienta infractionala".

Potrivit instantei, desi stia ca banii erau proveniti din delapidarea ...citeste mai departe despre "Cum a "reciclat" Vintu banii din delapidarea FNI" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sorin Ovidiu Vintu FNI delapidare, #Vintu motivare condamnare inchisoare FNI , #Stiri Administratie