Cu ce se ocupa o firma de dezinsectie?

Marti, 29 Iunie 2021, ora 15:01
1410 citiri
Cu ce se ocupa o firma de dezinsectie?
dezinsectie FOTO: pixabay.com

Traiesti in capitala si tantarii, viespile, gandacii de bucatarie sau orice alte insecte iti dau viata peste cap? Inseamna ca este timpul sa apelezi la o firma de dezinsectie din Bucuresti! Afla din acest articol cu ce se ocupa o astfel de companie si cum iti poate ea imbunatati radical stilul de viata.

Chiar daca au un corp fragil si sunt usor de omorat, pentru faptul ca se inmultesc extrem de rapid si in primul rand, pentru ca pot fi periculoase, insectele nu sunt usor de invins odata ce au pus stapanire pe un spatiu.

Sa luam de exemplu tantarii. La nivel mondial, se spune ca din cauza lor, in fiecare an, mor aproximativ 750.000 de oameni. Iar boli precum febra West Nile, provocata de un virus purtat de tantari, au fost descoperite si in tara noastra si au facut deja victime. De aceea, cu tantarii nu este de glumit si chiar daca iti pui plase de insecte la fiecare geam din locuinta ta, ei tot te pot ataca atunci cand te afli in curte sau gradina. De gandacii de bucatarie, prezenti in aproximativ 63% din locuintele din intreaga lume si purtatori de peste 30 de tipuri de bacterii nici nu mai pomenim. Iar viespile sunt atat de periculoase incat pot omori un om cu o singura intepatura. De aceea, rezolvarea problemelor cauzate de insecte nu ar trebui amanata nici macar un moment.

Cum se infiinteaza o firma de dezinsectie?

O firma de dezinsectie trebuie in primul rand sa aiba un obiect de activitate din grupa 812 ca de exemplu:

  • 8121 - activitati generale de curatenia cladirilor;
  • 8122 - activitati specializate de curatenie;
  • 8129 - alte activitati de curatenie - dezinfectie, dezinsectie si deratizare sau DDD.

De asemenea, ea trebuie sa detina si urmatoarele tipuri de certificate:

  • aviz ISU;
  • certificat ISO;
  • autorizatie SSM;
  • autorizatie din partea Politiei pentru folosirea substantelor toxice.

Toate aceste documente sunt minimul necesar pentru ca o firma de dezinsectie sa poata functiona in legalitate in Romania. Dar doar pentru ca este acceptata de catre stat ca firma specializata in dezinsectie, asta nu inseamna ca o astfel de companie este, in mod obligatoriu, o firma profesionala.

Profesionalismul vine din experienta si din practica folosita pentru eradicarea daunatorilor. Nu putem vorbi de o firma profesionala daca aceasta nu a mai practicat niciodata activitati de dezinsectie si nici daca nu dispune de produsele si uneltele necesare unei dezinsectii de calitate.

Cum are loc dezinsectia cand apelezi la o firma profesionala?

Pentru o mai buna intelegere a procesului de dezinsectie, vom da ca exemplu compania Pestcontrol din Bucuresti. In urma primirii unei solicitari din partea unui client, aceasta se deplaseaza la locul unde ii sunt necesare serviciile si efectueaza mai intai o evaluare a situatiei. Apoi, pe baza acestei evaluari, decide tipul de produse, dar si uneltele necesare pentru o dezinsectie sigura si eficienta.

Pestcontrol foloseste doar produse fabricate pe baza unor substante aprobate de Ministerul Sanatatii si Familiei, eficiente impotriva daunatorilor, dar inofensive pentru om daca se folosesc asa cum trebuie. De asemenea, in timpul dezinsectiei, aceasta companie, in functie de tipul de procedeu ales: biologic sau chimic, utilizeaza pompe de pulverizare reziduala, generatoare de ceata rece ULV, generatoare de fumigatie sau pistoale profesionale aplicatoare de gel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezinsectie, #firma dezinsectie , #Stiri Administratie