CSM a decis: Declaratiile lui Ponta in cazul Nastase ataca independenta justitiei

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 11:35
1037 citiri
CSM a decis: Declaratiile lui Ponta in cazul Nastase ataca independenta justitiei

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii isi asuma raportul intocmit de Inspectia Judiciara, care arata ca, prin declaratiile referitoare la condamnarea lui Adrian Nastase, premierul Victor Ponta a incalcat independenta justitiei.

Inspectia Judiciara din cadrul CSM a decis ca premierul Victor Ponta a afectat independenta justitiei, dupa ce a declarat ca dosarul lui Adrian Nastase este unul politic, iar condamnarea in dosarul Zambaccian reprezinta o nedreptate.

Membrii plenului CSM au dezbatut mai multe aspecte legate de atacurile lansate de politicieni la adresa magistratilor, iar la finalul sedintei au votat si au acceptat concluziile raportului Inspectiei Judiciare, asumandu-si acest document.

Urmeaza ca CSM sa remita presei un comunicat in care sa fie prezentat rezultatul votului si argumentele avute in vedere de cei 19 reprezentanti ai sistemului judiciar in consiliu.

"Nu comentez decizia CSM", a spus Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa tinute la ...citeste mai departe despre "CSM a decis: Declaratiile lui Ponta in cazul Nastase ataca independenta justitiei" pe Ziare.com

#CSM Ponta justitie , #Stiri Administratie