CSM a avizat negativ OUG de taxare a pensiilor speciale. Decizia a fost unanima

Vineri, 02 August 2019, ora 15:10
1082 citiri
CSM a avizat negativ OUG de taxare a pensiilor speciale. Decizia a fost unanima
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ prevederile ce privesc activitatea autoritatii judecatoresti din proiectul de OUG ce prevede taxarea pensiilor speciale. Decizia a fost luata in unanimitate.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ prevederile ce privesc

activitatea autoritatii judecatoresti din proiectul de Ordonanta a Guvernului privind

reglementarea unor masuri fiscale-bugetare", este minuta CSM.

CSM sublinia, intr-un comunicat transmis joi, ca nu va tolera "afectarea statutului magistratului" si "incalcarea independentei" prin eliminarea pensiei de serviciu.

Precizarile intervin in contextul in care in spatiul public a aparut un proiect de ordonanta de urgenta privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare prin care se doreste, printre altele, taxarea pensiilor care nu se bazeaza pe contributivitate.

Vineri, ministrul Muncii Marius Budai a anuntat ca Guvernul va finaliza, pana luni, schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu.

"Este o discutie care a fost asumata de intreg Guvernul. Nu mai exista chestiuni personale".

Citeste mai multe despre planurile Guvernului: Cum vrea Guvernul sa aduca bani la buget: Taxa pe sucuri, acciza mai mare la tigari, pensii impozitate si reduceri de personal ...citeste mai departe despre "CSM a avizat negativ OUG de taxare a pensiilor speciale. Decizia a fost unanima" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CSM pensii speciale, #pensii speciale proiecte , #Stiri Administratie