Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CSAT: Romania va trimite peste 3.000 de militari in misiuni in afara tarii in 2018. Mai multi ca anul acesta

CSAT: Romania va trimite peste 3.000 de militari in misiuni in afara tarii in 2018. Mai multi ca anul acesta
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat, marti, Planul de intrebuintare a fortelor Armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2018.

Ministerul Apararii va putea participa, in anul 2018, in afara granitelor, cu un numar de 1.775 de militari, reprezentand o crestere cu 286 de militari fata de anul 2017, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Acestia pot fi desfasurati in teatrele de operatii, precum si in cadrul misiunilor individuale de observare si monitorizare. Alti 233 de militari se vor afla in tara, cu posibilitatea de a fi dislocati la ordin.

Fortele Ministerului Afacerilor Interne puse la dispozitie, in anul 2018, pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU vor fi in numar de 1.867 de jandarmi si politisti - cu 340 mai multi decat in anul 2017. Dintre acestia, 1.018 vor participa la misiuni, iar 849 vor putea fi dislocati la ordin.

Efortul principal va fi reprezentat, in continuare, de participarea cu forte si mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission, concomitent cu mentinerea participarii la operatiile NATO KFOR si UE ALTHEA din Balcani, se mai arata in comunicat.

Ambasadorul Klemm: Contributia Romaniei la misiunea NATO in Afganistan e mai importanta ca a Angliei

In sedinta de marti, a fost analizat si aprobat Raportul privind masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni instituite pe plan international (octombrie 2016 - septembrie 2017).

De asemenea, a fost analizat si aprobat Planul National de Prioritati Informative pentru anul 2018, principalul document de planificare a activitatilor in domeniu.

De asemenea, Consiliul a analizat si avizat proiectul de hotarare a guvernului privind aprobarea circumstantelor si procedura specifica aferente etapei 1 a programului esential de inzestrare "Transportor blindat pentru trupe 8x8".

Prin dotarea Fortelor Terestre cu transportorul blindat pentru trupe 8x8, se asigura o mobilitate sporita si o protectie corespunzatoare personalului imbarcat, pe timpul executarii misiunilor specifice, in orice zona de relief, indiferent de timp, anotimp sau conditii meteorologice.

Totodata, in cadrul sedintei de marti, au fost aprobate propunerile de buget pentru anul 2018 ale institutiilor cu atributii in domeniul apararii tarii si securitatii nationale.

Ministerului Apararii Nationale i-a fost alocat 2% din PIB, asa ...citeste mai departe despre "CSAT: Romania va trimite peste 3.000 de militari in misiuni in afara tarii in 2018. Mai multi ca anul acesta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 674 ori