CSAT a avizat Strategia Militara a Romaniei: Cati militari trimitem in misiuni peste hotare

Vineri, 27 Mai 2016, ora 16:01
2751 citiri
CSAT a avizat Strategia Militara a Romaniei: Cati militari trimitem in misiuni peste hotare
Foto: Administratia Prezidentiala

Strategia Militara a Romaniei a fost avizata, vineri, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), alaturi de programul pentru inzestrarea Armatei pana in 2026. Peste 2.200 de militari si civili vor fi trimisi in misiuni peste hotare.

Strategia Militara a Romaniei transpune in practica politica de aparare si securitate nationala si tine cont de "principalele riscuri si amenintari", a declarat presedintele Klaus Iohannis la finalul sedintei CSAT.

Strategia stabileste misiunile Armatei pentru a caror indeplinire e nevoie de sustinere financiara, de aceea, CSAT a aprobat si Programul pentru dezvoltarea si inzestrarea Armatei pana in 2026 si in perspectiva.

Consiliul a ajuns la concluzia ca se impune "respectarea Acordului politic national privind cresterea finantarii pentru Aparare la 2% din PIB", a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, "Consiliul a aprobat fortele ...citeste mai departe despre "CSAT a avizat Strategia Militara a Romaniei: Cati militari trimitem in misiuni peste hotare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CSAT aprobat Strategia Militara 2017, #Romania militari misiuni externe , #Stiri Administratie