Crocodiulul Lacoste, victorie importanta in justitia UE: Caimanul a avut de pierdut

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 14:09
1326 citiri
Crocodiulul Lacoste, victorie importanta in justitia UE: Caimanul a avut de pierdut
Foto: Facebook/Lacoste

Compania franceza Lacoste a castigat miercuri un proces important la Tribunalul Uniunii Europene, pentru protejarea logo-ului sau, celebrul crocodil verde.

Procesul a fost intentat de compania poloneza Mocek si Wenta, care a fost impiedicata sa isi inregistreze un logo asemanator - un caiman - care, dupa cum au stabilit magistratii europeni, ar fi putut crea confuzie intre cele doua marci.

"Potrivit Tribunalului, renumele crocodilului Lacoste permite impiedicarea inregistrarii unor forme de crocodil sau de caiman pentru produsele din piele, pentru imbracaminte si pentru incaltaminte", se arata intr-un document emis de Tribunalul UE.

Conflictul a inceput in anul 2007, cand societatea poloneza a solicitat Oficiului pentru Armonizare in cadrul Pietei Interne (OAPI) inregistrarea semnului sau pentru genti, imbracaminte, incaltaminte si alte articole.

Lacoste s-a opus acestei cereri de inregistrare, invocand asemanarile dintre crocodilul francez si caimanul polonez, iar OAPI a ...citeste mai departe despre "Crocodiulul Lacoste, victorie importanta in justitia UE: Caimanul a avut de pierdut" pe Ziare.com

#crocodil Lacoste proces UE, #crocodil Lacoste castigat proces, #crocodil Lacoste caiman polonez , #Stiri Administratie