Croatia sustine activarea regimului Schengen si eliminarea MCV pentru Romania: A atins nivelul reformelor

Luni, 02 Octombrie 2017, ora 20:05
1064 citiri
Croatia sustine activarea regimului Schengen si eliminarea MCV pentru Romania: A atins nivelul reformelor
Foto: Antena 3

Croatia sustine activarea regimului Schengen si eliminarea Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania si Bulgaria, a declarat, luni, presedintele croat, Kolinda Grabar-Kitarovic.

"Croatia sustine in mod ferm activarea regimului Schengen pentru Romania si Bulgaria. (...) Croatia este si pentru eliminarea MCV pentru Romania si Bulgaria. (...) Romania a atins nivelul reformelor", a spus presedintele Croatiei, in declaratia comuna cu omologul roman, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Relatia economica cu Croatia poate fi considerabil imbunatatita

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a transmis ca relatia economica cu Croatia poate fi considerabil imbunatatita, anuntand ca va participa, marti, impreuna cu omologul sau croat, Kolinda Grabar-Kitarovic, la un forum pe teme economice organizat la Bucuresti.

"Aceasta vizita evidentiaza importanta pe care o acordam aprofundarii relatiilor bilaterale, dar si unei mai bune colaborari si coordonari in cadrul UE si NATO. Am constatat ca nivelul este unul excelent in ceea ce priveste dialogul politic. Relatiile economice pot fi considerabil imbunatatite.

Pentru acest scop, maine se desfasoara un forum economic romano-croat, unde vom participa impreuna pentru a incuraja oamenii de afaceri sa stranga relatia", a spus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni, in declaratia comuna de presa cu omologul croat, Kolinda Grabar-Kitarovic.

Presedintele Croatiei efectueaza pana miercuri o vizita de stat in Romania.

Comisia Europeana a cerut oficial liderilor UE sa aprobe aderarea Romaniei in Schengen

Amintim ca presedintele CE Jean-Claude Juncker a declarat in cadrul discursului anual despre starea Uniunii Europene, tinut la inceputul lunii septembrie, ca Romania si Bulgaria trebuie acceptate cat mai rapid in spatiul de libera circulatie.

Citeste si 5 state in frunte cu Franta vor sa schimbe regulile in Schengen. Iata ce urmarescCum va arata "noul Schengen" despre care vorbea Macron la Bucuresti

Insa dupa discursul lui Juncker oficiali din Olanda, Germania si Austria au declarat ca nu vor Romania si Bulgaria in Schengen.

Vezi si: Juncker: E timpul sa aducem Romania si Bulgaria in Schengen. Ce spune de aderarea la euroJuncker vede Romania in Schengen, Austria insa nu ne vreaMinistrul german de Interne nu vede "nicio posibilitate" ca Romania si Bulgaria sa intre in SchengenNici Olanda nu ne vrea in Schengen: Juncker este un romanticPresa bulgara: Nimeni in afara de Juncker nu ne vrea pe noi si ...citeste mai departe despre "Croatia sustine activarea regimului Schengen si eliminarea MCV pentru Romania: A atins nivelul reformelor" pe Ziare.com

#presedinte Croatia vizita Romania, #presedinte Croatia forum Bucuresti , #Stiri Administratie