Cristian Tudor Popescu castiga procesul cu CNCD in cazul "pavianul cu mantie": O victorie a ratiunii si curajului

Marti, 19 Iunie 2018, ora 17:57
927 citiri

Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza, marti, jurnalistului Cristian Tudor Popescu, in cazul "pavianul cu mantie". J

urnalistul contestase amenda de 1.000 de lei primita de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce comparase, intr-o emisiune televizata, coafura Vioricai Dancila cu "podoaba capilara a pavianului cu mantie".

Decizia nu este definitiva si ramane de vazut daca CNCD va face recurs.

In ce-l priveste pe CTP, acesta a spus ca este o "victorie a ratiunii", dar a laudat si curajul judecatorului care a dat sentinta, avand in vedere asaltul tot mai concentrat pe care PSD si ALDE il dau asupra Justitiei.

"In cazul acestei decizii, e vorba de o victorie a ratiunii si curajului. O victorie a ratiunii, pentru ca judecatorul a tinut seama de niste elemente cat se poate de clare si de logice. (...) Era rational sa constati ca se poate comenta despre orice, dar nu despre discriminare, ca nu am discriminat-o in niciun fel pe doamna Dancila si cu atat mai putin ca am hartuit-o.

Ma gandesc ca s-a tinut cont de faptul ca dna Dancila a renuntat la aceasta coafura imediat dupa ce am facut observatia estetica si nu a depus niciun fel de reclamatie. S-a autosesizat CNCD-ul.

Hotararea CAB a fost profesionista, rationala, aproape ca nu putea sa fie altfel pe o asemenea speta cu vagi conotatii ridicole. Mai important mi se pare curajul judecatorului, pentru ca evident e un caz politic, acest CNCD mi-a dat acea amenda pentru ca era vorba de premierul PSD Dancila, si nu i-a dat nici macar o dojana senatorului PSD care a insultat-o intr-un mod de nereprodus pe o colega deputat, in aceeasi perioada.

Curajul acestui judecator astazi de a da o asemenea sentinta, cand se exercita o presiune enorma de catre PSD-ALDE, coalitia de guvernare, majoritatea parlamentara asupra Justitiei din Romania. Practic, magistratii sunt amenintati in fiecare ora prin legile pe care le vedem in Parlament, amenintarile sefului PSD, sefului ALDE", a spus CTP, la Digi24.

Citeste si Cum a preluat organizatia de femei a PSD controlul Consiliului National de Combatere a Discriminarii

Afirmatia lui CTP

Totul a inceput pe 16 ianuarie, atunci cand C.T. Popescu a afirmat, in direct, despre Viorica Dancila: "Incep sa ma gandesc ca Susanica Gadea (fost ministru al Educatiei in perioada comunista - n.red.) sau Maria Bobu (fost ministru al Justitiei in perioada comunista, sotia lui Emil Bobu - n.red.) erau niste lumini in Guvernul lui Ceause ...citeste mai departe despre "Cristian Tudor Popescu castiga procesul cu CNCD in cazul "pavianul cu mantie": O victorie a ratiunii si curajului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Tudor Popescu Dancila pavian mantie, #CTP castiga proces discriminare Dancila pavian , #Stiri Administratie