Corpul de control al premierului a constatat angajari ilegale la ROMATSA

Sambata, 29 Martie 2014, ora 14:00
1509 citiri
Corpul de control al premierului a constatat angajari ilegale la ROMATSA

Corpul de control al premierului a constatat angajarea in cadrul Regiei Autonome ''Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian" - ROMATSA, cu incalcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari.

Potrivit unei note de informare transmise sambata de Guvern, actiunea de control la ROMATSA va continua si va fi sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii unor posibile fapte penale.

'In vederea valorificarii rezultatelor, Nota de informare privind angajarea in cadrul Regiei Autonome 'Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian' - ROMATSA, cu incalcarea prevederilor legale, a anumitor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari va fi transmisa institutiilor competente in solutionarea aspectelor constatate, inclusiv la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii unor posibile fapte penale'', sustine Guvernul.

In urma verificarilor efectuate la ROMATSA, la data de 16 februarie 2011, doi consilieri personali ai fostului prim-ministru Emil Boc, respectiv Darius Cristian Pintilie si Marius Buzea, au formulat cereri de angajare in cadrul regiei.

Cu adresa nr. 3080/13.02.2014, reprezentantii ROMATSA au comunicat Corpului de control al prim-ministrului faptul ca "scrisorile de intentie ale celor doua persoane amintite, depuse in vederea angajarii in cadrul regiei, au fost aprobate de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii", prin semnatura secretarului general al MT, Gheorghe Dobre.

In nota Corpului de control se precizeaza faptul ca, potrivit Contractelor colective de munca aplicabile in cadrul ROMATSA, in vigoare in perioada 2011 - 2013, competenta de a stabili conditiile de ocupare a posturilor vacante si de a angaja revenea, in mod exclusiv, directorului general al ROMATSA, prin emiterea unor decizii in acest sens, cu respectarea legii si a prevederilor din contractul colectiv de munca.

"Aprobarea de catre secretarul general din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Gheorghe Dobre, a cererilor de angajare in cadrul ROMATSA formulate de catre Darius Cristian Pintilie si Marius Buzea la data de 16.02.2011 s-a facut prin incalcarea competentei de angajare in cadrul ROMATSA, care revenea, in mod exclusiv, directorului general al Regiei", precizeaza sursa citata.

O alta neregula constatata vizeaza examinarea celor doi candidati pentru functii in cadrul ROMATSA. In procesul verbal privind examinarea acestora, se precizeaza ca Darius Cristian Pintilie si Marius Buzea s-ar fi prezentat la sediul ROMATSA, la ora 10,00, si ambii ar fi obtinut nota 9,75 in urma evaluarii.

In nota Corpului de control se precizeaza, insa, faptul ca datele inscrise in procesul verbal nu sunt in concordanta cu registrul de evidenta a accesului persoanelor, potrivit caruia in data in care ar fi fost evaluati, 28 februarie 2011, cei doi consilieri ai fostului premier Emil Boc nu ar fi intrat in cladire, desi prezenta lor era obligatorie pentru evaluare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern romatsa, #control romatsa , #Stiri Administratie