Coronavirusul din China: Sute de companii incep sa resimta impactul epidemiei. Efectul se propaga in toata lumea

Duminica, 02 Februarie 2020, ora 11:48
3305 citiri

Companiile incep sa resimta impactul epidemiei provocate de noul coronavirus din China, unele dintre ele avertizand ca aceasta le poate perturba lanturile de aprovizionare sau sa le afecteze rezultatelor financiare, din cauza intreruperii activitatilor fabricilor sau inchiderii magazinelor, in timp ce companiile aeriene suspenda zborurile, relateaza Reuters.

Impact financiar

Electrolux a anuntat ca epidemia poate avea un impact material, daca furnizorii sai din China vor fi afectati in continuare, si ca pune in aplicare planuri de urgenta.

H&M a anuntat ca inchiderea a circa 45 de magazine in China i-a afectat vanzarile in ianuarie. Compania a aratat ca se aprovizioneaza mult din China, dar ca flexibilitatea lantului de aprovizionare a compensat pana in prezent impactul.

Baidu a anuntat ca amana anuntarea rezultatelor aferente trimestrului patru si a recomandat angajatilor sa lucreze de acasa.

Hyundai Motor a anuntat ca urma sa opreasca productia unui SUV in Coreea de Sud, in acest weekend, pentru a face fata perturbarii aprovizionarii provocate de epidemie.

Tata Motors, compania mama a Jaguar si Land Rover, anticipeaza ca epidemia va avea un efect negativ asupra productiei din China si asupra profiturilor sale.

Japan Airlines a anuntat ca un sfert dintre rezervarile catre China au fost anulate in ultimele 10 zile.

Levi Strauss a inchis jumatate din magazinele sale din China si a anuntat ca va suporta un impact pe termen scurt.

LG Display nu a inchis inca vreo fabrica din China, dar a avertizat ca epidemia a sporit incertitudinile pentru furnizori.

McDonald's, care a inchis cateva sute dintre cele 3.300 de restaurante din China, anticipeaza ca impactul total asupra profitului va fi "destul de mic", daca virusul va fi tinut sub control in China.

Remy Cointreau a avertizat ca posibilul impact al epidemiei va fi semnificativ, din cauza expunerii mari la China.

Royal Caribbean Cruises, care a anulat trei excursii ale navelor sale de croaziera din China, a redus estimarile de profit pentru 2020 cu circa 10 centi pe actiune, afirmand ca va suporta un impact de inca 10 centi pe actiune daca restrictiile de calatorie vor continua pana la sfarsitul lunii februarie.

Sangyong Motor va opri activitatea fabricii sale in orasul sud-coreean Pyeongtaek, in perioada 4-12 februarie, din acelasi motiv.

Samsung Electronics a prelungit vacanta la unele dintre fabricile sale, in conformitate cu recomandarile guvernamentale, dar a refuza ...citeste mai departe despre "Coronavirusul din China: Sute de companii incep sa resimta impactul epidemiei. Efectul se propaga in toata lumea" pe Ziare.com

#coronavirus China companii afectate , #Stiri Administratie