Coronavirus: USR cere Guvernului un plan de protejare a economiei si joburilor - 5 actiuni urgente

Marti, 10 Martie 2020, ora 11:18
835 citiri
Coronavirus: USR cere Guvernului un plan de protejare a economiei si joburilor - 5 actiuni urgente
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania - USR

Presedintele USR, Dan Barna, a cerut, marti, Guvernului sa prezinte, in cel mai scurt timp posibil, un plan de actiune pentru protejarea economiei si a locurilor de munca in contextul crizei provocate de COVID-19 (coronavirus).

"Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentatia publica, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din pacate, si altele.

Pentru a putea iesi din criza cu cat mai putine pagube, e nevoie sa fim pregatiti cu masuri de sprijin pentru companii si angajatii lor", a transmis Barna pe Facebook.

Liderul USR a amintit ca deputatul Claudiu Nasui a propus deja cateva masuri ce pot fi implementate relativ repede . Ele pot fi completate si cu alte actiuni dupa consultarea tuturor celor care au un cuvant de spus in aceste chestiuni: companii, investitori, sistemul financiar, sindicate.

Iata masurile propuse de Nasui:

"Este esential in acest moment sa existe un dialog real intre actorii din economia reala si autoritati. Institutiile publice trebuie sa aiba o atitudine proactiva, nu reactiva.

In lipsa acestui dialog, efectele o sa le vedem in bugetele publice si in cifrele agentiilor de ocupare a fortei de munca", a punctat Barna.

A.G. ...citeste mai departe despre "Coronavirus: USR cere Guvernului un plan de protejare a economiei si joburilor - 5 actiuni urgente" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#USR Guvern masuri coronavirus, #masuri economice coronavirus , #Stiri Administratie