Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coronavirus: Consiliul National al Elevilor cere inchiderea scolilor

Coronavirus: Consiliul National al Elevilor cere inchiderea scolilor
Consiliul National al Elevilor cere ministrului Educatiei, Monica Anisie, suspendarea cursurilor, timp de doua saptamani, pentru a preveni raspandirea coronavirusului in tara.

Intr-un comunicat de presa remis luni Ziare.com, Consiliul National al Elevilor transmite ca infectia cu coronavirus reprezinta o reala urgenta nationala care trebuie gestionata cu responsabilitate de catre Guvern, pentru a preveni instaurarea pandemiei pe teritoriul tarii noastre.

"Avand in vedere faptul ca elevii isi petrec pana la 7 ore zilnic la scoala, se impune suspendarea cursurilor timp de doua saptamani pentru a preveni raspandirea coronavirus. Aceasta masura preventiva trebuie asumata tinand cont de faptul ca scolile din Romania nu dispun de resursele igienico-sanitare si nici de o cultura a sigurantei pentru ca acest virus sa nu fie raspandit.

In ultimele doua saptamani, ne-am confruntat cu cazuri de coronavirus in unitatile de invatamant preuniversitar din Romania, iar daca s-ar decide asupra suspendarii cursurilor doar dupa confirmarea virusului, aceasta masura ar denota iresponsabilitate din partea decidentilor din domeniul educatiei.

Autoritatile publice locale trebuie sa respecte legea privind dotarea scolilor cu materiale igienico-sanitare nu doar in situatii de criza, ci permanent, in vederea protejarii tuturor elevilor din Romania", se arata in comunicatul citat.

Elevii mai spun ca este "regretabil faptul ca aceasta masura se regaseste pe agenda decidentilor atat de tarziu, avand in vedere faptul ca epidemia de coronavirus este un subiect discutat pe agenda globala inca din luna ianuarie a acestui an".

Astfel, Consiliul Elevilor sustine digitalizarea procesului educational, care ar fi o solutie in acest caz.

"Siguranta elevilor trebuie prioritizata, iar Consiliul National al Elevilor sustine digitalizarea procesului educational prin metode de tipul cursurilor desfasurate virtual, in absenta oricarui pericol.

In comunitatile scolare din intreaga tara se resimte nesiguranta si lipsa de incredere, fapt care ne determina sa credem ca aceasta criza nationala nu este propice unui mediu sigur de invatare si dezvoltare, care ar trebui centrat pe nevoile elevilor din Romania", mai precizeaza sursa citata.

Antonia-Laura Pup, presedintele Consiliului National al Elevilor, spune ca suspendarea cursurilor este o masura preventiva absolut necesara in situatia de fata.

"Reprezentantii elevilor din Romania nu sunt specialisti in problematici ce tin de ...citeste mai departe despre "Coronavirus: Consiliul National al Elevilor cere inchiderea scolilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 720 ori