Contract netransparent in Aparare: Sistem israelian Iron Dome, cumparat de Romaero

Vineri, 18 Mai 2018, ora 10:20
1738 citiri
Contract netransparent in Aparare: Sistem israelian Iron Dome, cumparat de Romaero
Foto: Captura video

Firma israeliana Rafael Advanced Defense Systems a semnat joi, la Bucuresti, un acord de cooperare cu Romaero care va permite in premiera exportul sistemelor de interceptare a rachetelor Iron Dome (Cupola de Fier).

Acordul, a carui valoare nu a fost precizata, prevede si dezvoltarea unei versiuni navale a sistemului Iron Dome de aparare impotriva rachetelor cu raza scurta de actiune, a sistemului de telecomanda pentru armament Samson si a rachetelor tactice Spike, scrie publicatia online Times of Israel, citand o declaratie a Rafael.

Fortele armate israeliene au utilizat cu succes in ultimii ani Iron Dome, care a asigurat o rata ridicata de interceptare a rachetelor trase asupra teritoriului israelian. Sistemul nu a fost inca exportat de Israel, mentioneaza Xinhua.

Iata cum functioneaza sistemul:

Romaero este o companie cu capital majoritar de stat, director general fiind Remus Vulpescu.

Amintim ca in ultimele luni au avut loc contacte sustinute intre guvern, liderul PSD Liviu Dragnea si oficiali israelieni.

Premierul Viorica Dancila, Liviu Dragnea si ministrul de Externe Teodor Melescanu au efectuat, la sfarsitul lunii aprilie, o vizita in Israel, vizita tinuta secret pana in ultimul moment.

Citeste si Odiseea unui memorandum confidential al Guvernului, dar anuntat de Liviu Dragnea: Cine l-a propus si de ce e secret?

Totusi, pana acum nu a fost comunicata intentia Romaniei de a cumpara acest tip de armament din Israel.

De altfel, Pozitia Romaniei fata de Israel a si declansat un conflict institutional, intre Guvern si Presdintie, dupa ce Liviu Dragnea a anuntat ca Romania isi va muta ambasada din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim - miza pentru Liviu Dragnea si ce consecinte ar putea aveaCe au vorbit Dancila si Netanyahu si ce crede premierul israelian despre mutarea ambasadei noastrePonta il acuza pe Dragnea ca a facut in Israel intelegeri contra intereselor RomanieiCe a mai ramas din operatiunea "Mutarea ambasadei Romaniei din Israel" si cum a schimbat agenda publica ...citeste mai departe despre "Contract netransparent in Aparare: Sistem israelian Iron Dome, cumparat de Romaero" pe Ziare.com

#Sistem israelian Iron Dome, #contract Romaero firma israeliana , #Stiri Administratie