Contestatia lui Mircea Basescu la arestarea preventiva se judeca vineri

Luni, 23 Iunie 2014, ora 10:43
1379 citiri
Contestatia lui Mircea Basescu la arestarea preventiva se judeca vineri

Curtea de Apel Bucuresti va judeca vineri, 27 iunie, contestatia lui Mircea Basescu fata de decizia instantei de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile, intr-un dosar in care este cercetat de DNA pentru trafic de influenta.

Pe 20 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea lui Mircea Basescu, la cererea procurorilor DNA, insa hotararea instantei nu este definitiva.

De asemenea, instanta a emis un mandat de arestare si pe numele lui Marian Capatina, cel care a intermediat banii luati de Mircea Basescu de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

In prezent, Mircea Basescu si Marian Capatina se afla in arestul Politiei Capitalei.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatina, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal sau (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

La inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Marian Capatina suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Mircea Basescu, pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de Bercea Mondial si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-a remis si suma de 350.000 de euro lui Marian Capatina.

Intervalul in care Florin Anghel i-a remis sume de bani lui Marian Capatina este cuprins intre 20 februarie 2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de Bercea Mondial) si 22 februarie 2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond).

Din suma totala de 600.000 de euro, Mircea Basescu a primit 250.000 de euro in schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru Bercea Mondial, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arestare preventiva Mircea Basescu, #Mircea Basescu arestat, #contestatie Mircea Basescu , #Stiri Administratie