Constantin Stroe, o viata care bate filmul: Torturat dupa ce l-a refuzat in fata pe Ceausescu

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 09:27
2237 citiri
Constantin Stroe, o viata care bate filmul: Torturat dupa ce l-a refuzat in fata pe Ceausescu
Foto: captura Youtube/vederidintrecut.blogspot.com

Romania se desparte, marti, de Constantin Stroe, omul care prin viziunea sa a adus Dacia pe culmile succesului si care nu s-a dat de la nimic inapoi pentru convingerile sale, fiind si torturat pentru ca a indraznit sa refuze "oferta" lui Nicolae Ceasusescu de a-i construi supercamionul.

Era noiembrie 1987, la doua saptamani de la "Revolta de la Brasov", cand a fost dat afara de la Dacia, deoarece a refuzat sa preia conducerea fabricii de autocamioane.

"L-am refuzat pe Dascalescu (primul-ministrul Constantin Dascalescu - n.red.) de cinci ori in ziua aia. M-a tinut de dimineata de la opt pana la doua, ma mai introducea in birou zece minute, eu spuneam nu, iar ma dadea afara, iar ma chema. Nu ma lasa sa plec. (...) Pe la doua l-am vazut gesticuland la receptor: 'Sa traiti. E la mine. Vin acuma'. (...) Eu nu stiam cu cine vorbeste. Inchide si imi spune: 'Hai ca ne cheama tovarasul'. Si m-a dus la Ceausescu", povestea Stroe in 2010, intr-un interviu pentru Gandul.

Cand Ceausescu a ...citeste mai departe despre "Constantin Stroe, o viata care bate filmul: Torturat dupa ce l-a refuzat in fata pe Ceausescu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin Stroe Ceausescu refuz camion, #Constantin Stroe Lastun Ceausescu, #Constantin Stroe Dacia , #Stiri Administratie