Consiliul Capitalei a votat, din nou, infiintarea companiilor care preiau activitatea RADET

Luni, 11 Martie 2019, ora 15:15
1118 citiri
Consiliul Capitalei a votat, din nou, infiintarea companiilor care preiau activitatea RADET
Foto: Arhiva Ziare.com

Consilierii generali ai Primariei Capitalei au votat, din nou, luni, infiintarea unor companii care sa preia activitatea RADET, care se afla la un pas de colaps.

Este vorba despre Compania Municipala Termoenergetica si Compania Municipala Energetica Servicii Bucuresti, infiintate cu scopul "continuarii serviciului de alimentare cu energie termica", conform proiectului aflat pe ordinea de zi.

In februarie, CGMB adoptase cu 37 de voturi pentru (inclusiv de la PNL), 6 abtineri si 6 voturi impotriva (de la USR), divizarea Companiei Municipale Energetica SA (declarata ilegala de Curtea de Apel Bucuresti) in doua societati: Termoenergetica (pentru a prelua activitatea RADET) si Energetica Servicii Bucuresti SA.

Dar acest vor a fost anulat pentru conflict de interese, dupa ce un consilier si-a propus unica fiica pentru a fi membru in Consiliul de Administratie.

Un al doilea proiect adoptat prevede ca, pentru indeplinirea serviciului public de alimentare cu energie termica, activitatea prestata de RADET Bucuresti va fi asigurata in regim de continuitate, permanent, pana la preluarea acesteia de catre Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti SA.

CGMB a mai adoptat si un al treilea proiect de hotarare privind avizarea studiilor de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termica - activitatile de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice in arealul deservit de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Termoenergetica Bucuresti-Ilfov, arata Agerpres.

De ce este importanta Termoenergetica?

Asa cum Ziare.com v-a informat deja, reorganizarea sistemului de termoficare din Capitala - care crapa deja pe toate partile - se afla in impas. Motivul: atat ELCEN (detinuta de Ministerul Energiei si care produce agentul termic pentru bucuresteni), cat si RADET (care se afla in proprietatea primariei si care distribuie agentul termic) se afla in insolventa inca din 2016.

In aceste conditii, cele doua societati - in ciuda faptului ca functioneaza cu dotari si infrastructura din anii 1960 si abia mai asigura incalzirea necesara Capitalei - nu pot atrage bani pentru modernizare.

Ca sa rezolve problema, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) si Ministerul Energiei au convenit, in cele din urma, in primavara anului trecut, sa transfere atat activitatea ELCEN, cat si pe cea a RADET catre Compania Municipala Energetica SA, care sa poata accesa fonduri europene.

Problema este ca aceast ...citeste mai departe despre "Consiliul Capitalei a votat, din nou, infiintarea companiilor care preiau activitatea RADET" pe Ziare.com

#RADET doua companii, #infiintare Termoenergetica Consiliul Capitalei , #Stiri Administratie