Cum vor fi afectate concediile românilor de creșterea prețurilor la energie. ”De la Maldive se duc la Tenerife”

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 11:39
492 citiri
Cum vor fi afectate concediile românilor de creșterea prețurilor la energie. ”De la Maldive se duc la Tenerife”
Vacanțe mai scumpe din cauza tarifelor tot mai mari la utilități FOTO adevarul.ro

Turismul de masă va fi afectat pe fondul exploziei preţurilor la gaze şi energie şi acolo vor fi reaşezări de piaţă, a declarat omul de afaceri Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism (APT).

Acesta a precizat că nu este o perioadă foarte uşoară pentru turismul internaţional şi cel românesc.

"Venim cu toţii după o perioadă grea şi am crezut că, odată cu trecerea pandemiei, lucrurile îşi vor reveni la normal, pentru că după doi ani de restricţii toată lumea a vrut să călătorească, să facă ceva, fie în propria ţară - şi asta s-a văzut ca trend în ultimii doi ani -, fie în străinătate (...) şi după ce am intrat în ianuarie - februarie şi lucrurile păreau să se îndrepte către o normalitate a venit războiul. A venit criza de personal care nu e numai la noi - vedem ce se întâmplă pe aeroporturi, este o industrie care a pierdut foarte mulţi oameni, pentru că nimeni nu stă să aştepte să se închidă, să se deschidă, şi s-au îndreptat spre alte chestiuni. Deci, peste tot e o problemă gravă de personal. Peste tot acum avem o problemă gravă de energie. Lucrurile nu sunt simple, sunt foarte complicate", a precizat Anastasiu.

În opinia sa, lucrurile se vor cerne în această nouă criză şi vor rămâne cei care se pot reinventa sau cei care au avut puse deoparte resurse sau au putut să acceseze resurse.

"Probabil, ca în orice criză care se prelungeşte, lucrurile se vor cerne. Vor rămâne cei care se pot reinventa, cei care au avut resurse puse deoparte sau cei care pot să acceseze resurse. Asta-i poate şi o parte bună. Dar turismul va merge mai departe, pentru că e ceva de care toată lumea are nevoie în viaţa sa. Oamenii vor încerca să cheltuie mai puţin, dar nu vor renunţa la turism de tot. Se poate ca de la 4 stele să se ducă la 3 stele, de la 7 zile se duc la 5 zile, de la Maldive se duc la Tenerife, mulţi dintre clienţi", este de părere antreprenorul.

Acesta susţine că oamenii cu venituri mari nu vor fi afectaţi de această criză, însă turismul de masă va avea de suferit.

"Va rămâne şi o clientelă neafectată de astfel de lucruri, în general pensionarii din străinătate, cei care au bani şi au pensii destul de importante, oamenii care sunt cu venituri mai mari. Ei nu vor fi foarte afectaţi. Deci, turismul de nişă va fi puţin afectat, turismul de masă va fi afectat şi acolo vor fi reaşezări de piaţă. Repet: ...citeste mai departe despre "Cum vor fi afectate concediile românilor de creșterea prețurilor la energie. ”De la Maldive se duc la Tenerife”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tenerife, #vacanta, #maldive, #concedii, #concedii romani, #preturi cazare hoteluri , #Stiri Administratie