Conace la pret de vila. Resedinte istorice, scoase la vanzare

Sambata, 11 Iulie 2020, ora 11:58
1322 citiri
Conace la pret de vila. Resedinte istorice, scoase la vanzare
Conacul Dalles / Foto: Facebook Anamaria Anghel

Conacele "Radu Iliescu" si "Dalles" din judetele Giurgiu, respectiv Dambovita, resedinte istorice restaurate, au fost scoase la vanzare de Artmark Historical Estate la preturi de peste 280.000 de euro, scrie news.ro.

Conacul "Radu Iliescu", aflat la Vadu-Lat, in judetul Giurgiu, la doar 51 km de Bucuresti, a fost construit in 1900. Este clasat monument istoric si de arhitectura de importanta locala si este scos la vanzare pentru 350.000 de euro. Resedinta este amplasata pe un teren de 3.834 mp si are o livada cu pomi fructiferi.

De asemenea, sunt cateva constructii anexe: un foisor, o casa a paznicului de sine statatoare care poate fi folosita, avand inclusiv incalzire, un fanar vechi restaurat si pastrat mai mult cu rol decorativ, si o cladire veche in care erau grajdurile dar care a fost transformata azi in incaperi folosite ca atelier, spatiu pentru producerea bauturilor si magazie de depozitare plus un pod ramas inca nefolosit, mai spune sursa citata.

Conacul, cu cinci camere si o baie, este construit pe doua niveluri, demisol si parter, si este din 2009 in posesia actualilor proprietari.

Potrivit news.ro, un alt conac, resedinta aristocrata, de secol XIX, apartinand familiei Dalles din Vechiul Regat, aflat in comuna Bucsani, judetul Dambovita, este pus in vanzare la 285.000 de euro.

Potrivit Artmark, Ioan G. Dalles, negustor de origine greaca, a dobandit o avere impresionanta, in principal, datorita comertului cu cereale. El ajunge astfel nu doar un om de afaceri de succes, dar si proprietarul unor imobile foarte valoroase din Bucuresti, situate in cele mai profitabile vaduri comerciale.

Din relatiile sale de afaceri cu Iane Anastasescu, de asemenea un important negustor al vremurilor, de origine macedoneana, se naste o frumoasa poveste de dragoste intre Dalles si fiica acestuia, Elena, cu care se va casatori.

In 1862, Dalles cumpara de la printesa Cleopatra Trubetzkoy (Ghika) mosia de la Bucsani, pe care o va transforma in resedinta permanenta a familiei. Boierul Dalles va fi unul extrem de iubit de oamenii locului, el implicandu-se activ si constant in viata comunitatii, ajutand oamenii in vremurile de nevoie, construind si modernizand satul: biserica, scolile, spitalul, moara, parcul Dalles si altele, fiind toate ridicate cu ajutorul sau. Se spune ca la 1907, in timpul rascoalei, satenii din Bucsani au sarit cu furci si coase nu impotriva mosierilor Dalles ci ca sa ii apere pe acestia de cei nemultumiti din imprejurimi.

Dest ...citeste mai departe despre "Conace la pret de vila. Resedinte istorice, scoase la vanzare" pe Ziare.com

#conac, #resedinta, #cladire, #vanzare , #Stiri Administratie