Comunitatea Declic doneaza 54.000 de euro pentru ajutorarea persoanelor afectate de pandemie

Joi, 16 Aprilie 2020, ora 12:35
810 citiri
Comunitatea Declic doneaza 54.000 de euro pentru ajutorarea persoanelor afectate de pandemie

Comunitatea Declic doneaza 54.000 de euro (261.000 de lei), pentru ca sute de persoane cu dificultati financiare sa poata beneficia de alimente si produse de igiena de baza in perioada urmatoare.

Intreaga suma a fost adunata in mai putin de o saptamana strict din donatiile personale ale 3.539 de membri ai comunitatii Declic. Banii vor ajunge la asociatia SNK (Seneca).

Membrii comunitatii Declic au intervenit imediat ce au aflat ca proiectul asociatiei Seneca, prin care peste 300 de varstnici primeau alimente si produse de baza, risca sa fie suspendat din lipsa fondurilor.

Din pacate, in mijlocul pandemiei de coronavirus, resursele financiare ale asociatiei erau pe terminate, asa ca membrii comunitatii Declic au decis sa ajute. Si nu doar acum, ci pe toata perioada de criza, timp in care apelul la donatii va ramane deschis.

Membrii Declic, prin cei 54 de mii de euro donati, vor reusi sa ajute la extinderea programului. Astfel, pentru ca noua criza nu tine cont de varsta, proiectul SNK va fi extins la 700 de persoane printre care si numeroase familii tinere ramase fara sprijin financiar din cauza pandemiei.

"Pachetele din imagini ajung, in primul rand, la varstnici. Unii dintre ei au pensii absolut ridicole.

Multi dintre acesti bunici se bazau pana acum pe ajutorul copiilor, dar trebuie sa ne gandim ca acum si cei tineri sunt in situatia de a nu avea un loc de munca. Deci, nici bani.

Si sunt deja peste un milion de oameni in aceasta situatie.

Solidaritatea este una din valorile care stau la baza comunitatii Declic, asa ca nu am putut sta deoparte stiind ca sute de mii de oameni au nevoie de sprijin", spune Antoniu Bumb, campaigner Declic.

Banii stransi pana acum de cei 3.539 de donatori Declic ajung pentru achizitionarea a 1.500 de pachete cu mancare.

Alimentele sunt cumparate de la un supermarket si preluate de 4 voluntari echipati cu viziere, masti si manusi, astfel incat riscul ca pachetele sa fie contaminate cu Coronavirus sa fie minime.

Pachetele sunt distribuite de flota de masini a unei firme de instalatii si transportate gratuit in 27 de localitati din toata tara, unde peste 300 de voluntari le impart celor care au nevoie de ele.

Vicepresedintele asociatiei SNK, Anastasia Staicu, spune ca acest proiect este despre responsabilitate personala, in momentul prezent:

" < Despre scurtimea vietii > este cea mai citita carte a lui Seneca. Stim asta pentru ca am reeditat-o de 5 ori la editura asociatiei.

Ideea princip ...citeste mai departe despre "Comunitatea Declic doneaza 54.000 de euro pentru ajutorarea persoanelor afectate de pandemie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#donatii persoane afectate coronavirus , #Stiri Administratie