Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile care vor sa scape de echipamentele IT vechi le pot dona copiilor din medii sarace - iata cum

Companiile care vor sa scape de echipamentele IT vechi le pot dona copiilor din medii sarace - iata cum

Companiile mari si IMM-urile din Romania pot scapa de echipamentele IT vechi donandu-le copiilor din medii sarace.

Astfel, companiile scapa de echipamentele IT sprijinind, in acelasi timp, educatia copiilor.

Acest lucru poate fi facut prin asociatia Ateliere Fara Frontiere, care deruleaza de foarte multi ani programe de donatii de calculatoare catre scoli.

"Asociatia Ateliere Fara Frontiere este singura organizatie autorizata care colecteaza si pregateste echipamentele IT pentru reutilizare si donatie la nivel national, iar in ultimii 11 ani a donat peste 15.000 de calculatoare catre scolile din comunitatile defavorizate care aveau cea mai mare nevoie de ele", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Asociatia poate prelua echipamentele IT uzate de la companiile din Bucuresti si imprejurimi. Pentru a asigura colectarea acestora la nivel national, Ateliere Fara Frontiere mizeaza pe sprijinul logistic al ECOTIC, care sustine initiativa din acest an si prin premierea celor mai implicate companii in cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat.

Astfel, monitoarele LCD, laptopurile/notebook-uri si unitatile centrale colectate in cadrul acestei campanii, care respecta parametrii minimi necesari pentru a fi reutilizate, vor ajunge pana la finalul anului 2019 si in tot anul 2020 in scoli din zone defavorizate din tara,

"Ajutam deja sute de companii sa-si indeplineasca obligatiile legate de managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice. Din volumul de DEEE-uri colectate, in jur de 30% pot fi reconditionate, astfel ca reusim sa donam mii de calculatoare in fiecare an catre scolile care au cea mai mare nevoie de ele.

Daca ni s-ar alatura si mai multe companii, am putea sa avem un impact si mai mare in reducerea decalajul informatic, modernizarea procesului de predare-invatare si sprijinirea actiunilor de reducere a abandonului scolar in comunitatile dezavantajate. Prin campania Intra in Cercul SolidarITatii, companiile pot deveni sustinatori ai educatiei prin simplul fapt ca decid sa isi indeplineasca aceste obligatiile legale prin intermediul AFF", a declarat Patrick Ouriaghli, Director General al Ateliere Fara Frontiere.

A.G. ...citeste mai departe despre "Companiile care vor sa scape de echipamentele IT vechi le pot dona copiilor din medii sarace - iata cum" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1000 ori