Companiile aeriene din Europa se pregatesc de extinderea interdictiei lui Trump referitoare la laptopuri

Joi, 11 Mai 2017, ora 16:32
1166 citiri
Companiile aeriene din Europa se pregatesc de extinderea interdictiei lui Trump referitoare la laptopuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Companiile aeriene din Europa se pregatesc de extinderea interdictiei de catre Statele Unite a laptopurilor si altor dispozitive electronice mari in cabinele avioanelor.

Air France-KLM si Deutsche Lufthansa se afla intre operatorii care vor anunta ca se pregatesc pentru moratoriul asupra acestor dispozitive, intre care tabletele si consolele de jocuri, in aeroporturile pe care le folosesc drept baze, dupa ce initial erau vizate doar aeroporturile din Orientul Mijlociu si Africa, transmite Bloomberg.

Comisia Europeana a scris administratiei Trump pentru a ii cere cooperarea in privinta oricaror noi masuri.

"Suntem in contact cu partenerii nostri si autoritatile si ne pregatim pentru aceasta posibilitate. Intelegem ca are loc o intalnire la Washington cu companiile aeriene, pe aceasta tema, vom sti mai multe dupa", a declarat un purtator de cuvant al Air France, Ulli Gendrot.

"Lufthansa a lucrat la diferite scenarii pentru a raspune unei extinderi a interdictiei", a spus un purtator de cuvant al companiei germane, Helmut Tolksdorf.

Ambele companii au legaturi cu operatori aerieni mari din Statele Unite, Air France-KLM fiind aliata cu Delta Air Lines, iar Lufthansa cu United Continental.

In Europa, comisarii Dimitris Avramopoulos si Violeta Bulc au scris intre timp omologilor lor din SUA pentru a arata ca cele doua parti trebuie sa colaboreze pentru a oferi "un raspuns comun la riscuri comune", a spus joi purtatorul de cuvant Anna-Kaisa Itkonen.

Airports Council International, care reprezinta aeroporturi din intreaga lume, a anuntat ca este in legatura cu organizatii ca International Air Transport Association, International Civil Aviation Organization, Comisia Europeana si Transportation Security Administration, a Departamentului pentru Securitate Interna din SUA, in anticiparea extinderii interdictiei.

Operatorul Emirates a anuntat ca nu va face comentarii inainte de anuntarea oficiala a extinderilor si a statelor europene care vor fi afectate.

Citeste si Dupa interdictiile impuse de SUA si Marea Britanie, Turkish Airlines le ofera laptopuri pasagerilor

Statele Unite au anuntat pe 21 martie ca dispozitivele electronice mai mari ca smartphone-urile nu vor mai fi permise in cabine in timpul zborurilor care provin din opt state, decizie care afecteaza hub-uri globale ca Dubai, Abu Dhabi si Istanbul.

Citeste si IATA: Interzicerea laptop-urilor la bordul avioanelor este inacceptabila

Masura, care afecteaza operatori majori cum ...citeste mai departe despre "Companiile aeriene din Europa se pregatesc de extinderea interdictiei lui Trump referitoare la laptopuri" pe Ziare.com

#Europa avioane interdictie laptopuri, #laptopuri interzise avioane America , #Stiri Administratie