Compania de Autostrazi are buget de 50 de milioane de lei pentru litigii

Marti, 17 Iunie 2014, ora 12:01
1766 citiri
Compania de Autostrazi are buget de 50 de milioane de lei pentru litigii

Bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2014 al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) prevede suma de 50 de milioane de lei pentru litigii, din care 4,5 milioane lei pentru cazul tinerei care si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier, informeaza un comunicat al CNADNR.

"In bugetul de venituri si cheltuieli al CNADNR SA, aprobat prin Hotararea de Guvern cu nr. 316/ 16.04.2014, publicat in Monitorul Oficial cu nr. 316/30.04.2014, sunt prevazute fonduri pentru despagubiri obtinute urmare a unor hotarari judecatoresti. Astfel, la capitolul venituri proprii, sunt provizionate pentru litigii sume in valoare de 50 milioane lei din care, pentru dosarul cu nr. 11318/ 3/ 2012, in care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA are calitatea de parata, suma de 4,5 milioane lei", se spune in comunicat.

CNADNR va executa hotararea judecatoreasca de plata a despagubirii de un milion de euro unei tinere care si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier de indata ce aceasta va fi comunicata, iar suma urmeaza sa fie suportata din bugetul companiei, unde, anual, sunt prevazuti bani pentru despagubiri, a declarat, pe 12 iunie, ministrul Transporturilor, Dan Sova, intr-o conferinta de presa.

"Este o chestiune de umanitate cu ce s-a intamplat cu tanara care si-a pierdut mana. Este foarte bine daca s-a dat aceasta hotarare judecatoreasca. Cum se va comunica, CNADNR va executa hotararea judecatoreasca. Suma se va plati din bugetul CNADNR unde exista prevazuti anual bani pentru despagubiri, pentru ca din hotararile judecatoresti care se pronunta anual exista foarte multe sume care reprezinta despagubiri, in special cele care vin de la exproprieri, pentru ca exproprierile sunt stabilite la valori foarte mici si de foarte multe ori cei care actioneaza in instanta castiga. Deci, avem bugete de despagubiri in bugetul CNADNR", a spus Sova.

CNADNR va plati daune morale de un milion de euro unei tinere care si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier petrecut in 2006, a decis definitiv, in luna iunie, Inalta Curte de Casatie si Justitie. Georgiana Elena Ghegeliu a dat in judecata CNADNR la Tribunalul Bucuresti, dupa ce a fost implicata intr-un accident auto, iar aceasta instanta a decis, in aprilie 2013, ca tanara sa primeasca daune morale de un milion de euro. Decizia a fost atacata de companie, iar in noiembrie 2013 Curtea de Apel Bucuresti a scazut suma la 200.000 de euro.

Georgiana Elena Ghegeliu a facut recurs, admis de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a stabilit ca suma ce va fi platita de CNADNR sa fie de un milion de euro.

#buget 2014 CNADNR, #litigii CNADNR , #Stiri Administratie